27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

SE POATE FACE ȘI ALTFEL DE POLITICĂ…

… una fără acuzații și certuri la TV sau în presă, dar cu rezultate concrete. Doar că o astfel de politică se face – din păcate – doar în forurile europene…

Un exemplu recent este cel al deputatului giurgiuvean Răzvan Cuc, cel care, în calitatea sa de președinte al Delegației Permanente a Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, a inițiat – alături de colegul său, senatorul Titus Corlățean, membru al aceleiași delegații – un document ce blochează intenția președintelui Klaus Iohannis de a organiza referendum în aceeași zi cu alegerile europarlamentare.

Mai exact, profitând de prezența președintelui Comisiei de la Veneția la lucrările APCE, cei doi parlamentari români au solicitat Comisiei să includă un amendament în Codul său de bune practici, care să vizeze interdicția cu privire la suprapuneri între un referendum și alte tipuri de alegeri.

Rezoluția inițiată de Răzvan Cuc și Titus Corlățean a fost semnată de mai mulți membri APCE, iar președintele Comisiei de la Veneția a precizat că se va ține seama de aceste recomandări.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER