27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ŞEDINŢĂ DE LUCRU SAU O PIESĂ PROST REGIZATĂ (DAR CU „MOMENTE VESELE”) LA PREFECTURĂ?

Este întrebarea pe care un jurnalist a pus-o marţi, după ce a asistat la o astfel de şedinţă, ce s-a întins pe circa o oră, o şedinţă din care toţi cei care au asistat (dar şi cei care au vizionat, ulterior, înregistrarea integrală) au înţeles că avea, de fapt, un singur scop: „demonizarea” unor şefi de instituţii deveniţi extrem de incomozi, mai ales în perspectiva apropiatelor alegeri din mai.

Mai exact, este vorba despre şeful Poliţiei, pe care prefectul de Giurgiu a „pus tunurile”, încercând să-l scoată vinovat – cu orice preţ – de toate „relele” din judeţ.

Doar că… doamnei prefect nu prea i-a ieşit planul, pentru că „acuzatul” a răspuns, de fiecare dată, concret, cu cifre şi statistici (mult-apreciate, în general, de prefect, dar „negustate” de această dată, pentru că nu făceau decât să-i demonteze, sistematic, toate acuzaţiile).

Prin „ricoşeu” (sau, poate, intenţionat… poate că este vorba de un alt personaj devenit, între timp, „negativ”, în opinia conducerii Prefecturii), a fost lovit şi şeful Jandarmeriei, dar şi de această dată, replica a fost concretă şi la obiect.

Aşa-numita şedinţă „de lucru” (desfăşurată în prezenţa presei tocmai pentru a arăta publicului, prin intermediul jurnaliştilor, cine este „omul negru” – adică şeful Poliţiei), nu a fost lipsită de „momente comice”, oferite chiar de „prezidenta de şedinţă”, prefecta Crişu.

De exemplu, încă de la început, cei prezenţi au aflat că doamna prefect i-a întrebat „pe gură” pe şefii de la Poliţie şi Jandarmerie care este situaţia în ceea ce priveşte ordinea publică, iar în şedinţă i-a întrebat ce au avut în considerare „prin faptul că nu m-aţi anunţat” despre „focurile de arme” de care doamna ar fi aflat „din presă” că s-ar fi tras în nordul judeţului….

După vreo 45 de minute în care a încercat – fără succes – să „tragă din toate poziţiile” în şefii de la Poliţie şi Jandarmi, doamna prefect a trecut şi la alt subiect: pregătirea alegerilor, subiect despre care cei prezenţi au aflat că „în ceea ce privesc alegerile” există un „risc scăzut de producere a riscurilor”. Deci, totul este perfect „în ceea ce privesc alegerile” la Giurgiu…

Şi tot în aceeaşi „şedinţă de lucru” am mai aflat detalii şi despre cozile de Tiruri din Vamă, subiect pe care aceeaşi neobosită doamnă prefect îl monitorizează permanent, urmărind „desfăşurarea normală a coloanei de Tiruri”…

Şi, cum şefa judeţului a promis solemn că vor mai urma astfel de „şedinţe de lucru publice” (probabil, până va reuşi să scape, într-un fel sau altul, de „duşmanul” de la Poliţie), aşteptăm cu interes urmarea şi sperăm să fie cel puţin la fel de „savuroasă”…

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER