Tinerii ce visează o carieră în armată pot opta pentru cursurile şcolilor de maiştri militari. Este vorba despre patru astfel de şcoli, ce oferă 531 de locuri, în 27 de specializări, durata cursurilor fiind de doi ani.
Centrul Militar Judeţean Giurgiu anunţă că data-limită de înscriere este 14 februarie 2020 şi dă detalii despre condiţiile impuse şi despre oferta acestor şcoli:
„Se pot înscrie tinerii care îndeplinesc următoarele condiții specifice:
– au cel mult 28 de ani împliniți în anul organizării concursului de admitere (2020);
– sunt absolvenți ai învățământului liceal cu diplomă de bacalaureat sau vor face dovada promovării examenului de bacalaureat până la data concursului de admitere;
– au permis de conducere auto valabil, categoria B și C, eliberat de către autoritățile române – numai candidații pentru subofițeri în armele „auto“, „geniu“ și „tancuri“.
Unitățile de învățământ postliceal militar pentru care poți opta sunt următoarele:
1. Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” din Piteşti: 169 de locuri
2. Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” din localitatea Boboc, judeţul Buzău: 129 de locuri
3. Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral I. Murgescu” din Constanța, judeţul Constanța: 101 de locuri
4. Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică din Sibiu: 132 de locuri
Paşii de urmat sunt:
-Pentru început trebuie să te prezinți la biroul informare-recrutare cu cartea de identitate. Acolo vei primi precizări privind parcurgerea probelor de selecție.
Adresele și numerele de telefon sunt disponibile aici: https://bit.ly/2RyjVss .
Fiecare candidat înscris va fi planificat pentru parcurgerea probelor de selecție și va fi anunțat cu privire la data prezentării la centrul zonal de selecție și orientare de care aparține. Detalii se obțin de la personalul recrutor, la înscriere.
Selecția aptitudinală generală constă în parcurgerea:
– probelor psihologice (test de aptitudini, de personalitate și situațional);
– probe fizice (traseu utilitar-aplicativ cu baremul 1 min. și 40 sec. ; alergare pe distanța de 2000 m cu baremul de 10 min.);
– interviu de evaluare finală.
Centrele zonale de selecție și orientare se află la Breaza, Alba Iulia, Câmpulung Moldovenesc și Constanța.
La sosirea în centrul zonal de selecție și orientare, candidații trebuie să prezinte o adeverință eliberată de medicul de familie, care să ateste că sunt apți pentru susținerea probelor sportive.
Perioada de SELECȚIE se încheie la data de 03.04.2020.
Candidații declarați ”Admis” la selecția aptitudinală generală vor efectua vizita medicală până la data de 16.04.2020.
Baremul medical, privind efectuarea examenului medical pentru admiterea în unităţile/instituţiile de învăţământ militar, precum și pentru ocuparea funcţiilor de soldat/gradat profesionist, poate fi consultat aici: https://bit.ly/2YLbmMq
Veți găsi și tabelele cu indicii antropometrici pentru selecţionarea medicală a candidaților (femei și bărbați), respectiv limitele de înălțime și variațiile de greutate admise, corelate cu înălțimea candidaților.
Candidații declarați ”Apt” în urma examinării medicale, care au optat pentru marină sau aviație – naviganți, vor efectua și o examinare/evaluare aptitudinală medicală şi/sau evaluare psihologică a aptitudinilor speciale, până la data de 26.06.2020.
Candidații declarați ”Apt” la examinarea medicală vor întocmi dosarul de candidat și vor fi recrutați.
Termenul limită pentru întocmirea dosarului de candidat va fi comunicat în curând.
Despre admitere citiți aici: http://bit.ly/2T34wRx
Vă rugăm să accesați și să citiți documentul.
Tematica și bibliografia de concurs se publică pe site-urile unităților de învățământ și pot fi consultate la biroul informare-recrutare.
Orice alte informații poți obține de la birourile informare-recrutare din cadrul centrului militar judetean Giurgiu.”