27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

SFÂRȘIT DE VARĂ… REVIN INCENDIILE DE VEGETAȚIE

În ciuda tuturor avertismentelor, recomandărilor și chiar amenzilor aplicate în ultimii ani, sfârșitul verii și începutul toamnei rămân perioadele ”ideale” pentru incendiile de vegetație. Iar astfel de evenimente au început, deja, în județul Giurgiu.

ISU Vlașca anunță că, în week-endul ce a trecut, pe lângă multele intervenții ale echipajelor SMURD, pompierii au fost solicitați la stingerea a două astfel de incendii:

În perioada 25.08.2018 –27.08.2018,  subunitățile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Giurgiu au intervenit la 20 situații de urgență, astfel:

– 17 intervenții  ale  Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare și Descarcerare pentru acordarea primului ajutor medical.

În cazul intervenţiilor SMURD, cele mai frecvente simptome prezentate de pacienți au fosthipertensiune arterială, cefalee, vertij, tahicardie, traumatisme.

– 1 intevenție- incendiu gunoi menajer- localitatea Colibaşi;

– 1 intevenție- incendiu vegetaţie uscată-  localitatea Cornetu;

– 1 intervenţie- sprijin SAJ- municipiul Giurgiu.

În data de 26.08.2018, ora 19:08, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină localitatea Colibaşi pentru stingerea unui incendiu de mase plastice şi gunoi menajer. La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenţie Colibaşi cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă. În urma incendiului au ars gunoi menajer şi mase plastice pe o suprafaţă de aproximativ 100 mp. Cauza probabilă a producerii incendiului: foc deschis.

În data de 26.08.2018, ora 14:46, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitatea Cornetu pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată. La faţa locului s-a deplasat o autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Gărzii de Intervenţie Mihăileşti. În urma incendiului au ars aproximativ 100 mp. de vegetaţie uscată şi mărăciniş. Cauza probabilă a producerii incendiului: foc deschis.

În data de 26.08.2018, ora 18:30, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în municipiul  Giurgiu pentru transportul unei persoane de la locuinţă la ambulanța SAJ.

 

Purtător de cuvânt: Lt. Neguț Florin”

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER