20 mai 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

…ŞI-AM MAI BIFAT O BURSĂ… REZULTATUL: „MĂREŢ”: 14 OAMENI ANGAJAŢI!

De fiecare dată când este organizată, deja celebra Bursă a locurilor de muncă este trâmbiţată ca o mare realizare. Se anunţă că vor participa sute de angajatori, care ar oferi alte sute de locuri de muncă. Numai că, în ziua acţiunii, rezultatele sunt cu totul şi cu totul altele. Şi asta se întâmplă de ani de zile, nu de ieri-de alaltăieri. AJOFM organizează aceste burse pentru că „e ordin” de la Bucureşti, acţiunile de acest gen fiind derulate simultan în toată ţara. Oamenii îşi fac treaba: anunţă angajatorii, anunţă potenţialii „clienţi”, se ocupă de spaţiu, de organizare, de tot ce trebuie…

Când vine ziua bursei, însă, de fiecare dată, rezultatele sunt la fel de slabe. Nici acţiunea de vineri nu a avut altă soartă. Oficial, la Bursă confirmaseră participarea 176 de angajatori. Vineri, au venit doar…58, iar oferta lor a cuprins puţin peste 500 de locuri de muncă, din aceleaşi „veşnice” domenii, de care auzim la fiecare Bursă, indiferent că este una pentru absolvenţi, pentru femei sau una generală. Adică, vorbim mereu de agricultură, construcţii, industria confecţiilor, industria alimentară, servicii, comerţ, asigurări.

Domenii care ori nu sunt pe placul giurgiuvenilor care încă mai riscă să îşi caute un loc de muncă acasă, în oraşul natal, ori – de cele mai multe ori – oferă salarii de mizerie.

Aşa se face că, şi de această dată, s-a aplicat principiul „mulţi veniţi, puţini aleşi”. Potrivit datelor oficiale, la Bursă au participat peste 600 de giurgiuveni. Ştiind cum se desfăşoară, însă, aceste burse, vă spunem că mulţi au venit doar la plimbare, să mai vadă ce e nou şi cam ce oferte sunt. Că de speranţe de angajare, au uitat demult…

Ca de obicei, în comunicatul ce anunţă rezultatele Bursei apare deja celebra frază „au fost selectaţi în vederea susţinerii de probe de lucru sau inteviuri la sediul firmelor”. Adică, un fel de speranţe deşarte. Cel puţin asta spun cei care au tot fost astfel selectaţi pe la burse, şi când s-au dus la celebrele interviuri şi probe de lucru au constatat că, de fapt, s-au dus degeaba, că lucul de muncă nici nu exista sau că firma cu pricina căuta cu totul altceva.

Care a fost, până la urmă, rezultatul concret şi palpabil al bursei de vineri? Unul cu adevărat „impresionant”: ” au fost emise  14  Dispozitii de Repartizare, cu incadrare in munca pe loc, in  meseriile: lucrator comercial, instalator instalatii sanitare si de gaze, sofer autocamion, muncitor necalificat, tractorist, mecanic utilaje, sudor, lacatus mecanic, maistru mecanic, macaragiu.”

Aşadar, 14 oameni şi-au găsit un loc de muncă! Asta, da, performanţă!

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER