15 iunie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ȘI LA GIURGIU, TESTAREA ELEVILOR ÎNCEPE DE LUNI

Inspectoratul Școlar Județean anunță că distribuirea testelor antigen pentru elevi a început din data de 26 noiembrie 2021; este vorba despre 81 500 de teste rapide antigen non-invazive distribuite unităților școlare din județul Giurgiu, pentru toți cei 34 883 de elevi.

ISJ precizează că testele vor fi aplicate conform Ordinului nr. 5.608/2.506/19.11.2021 privind completarea Ordinului ministrului educației și al ministrului sănătății, interimar, nr. 5.338/2.015/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

Testele pe bază de salivă vor ajunge joi în toate unitățile școlare și cel mai probabil de luni, 6 decembrie, va începe testarea – mai precizează reprezentanții ISJ.

Cum majoritatea cadrelor didactice au refuzat să preleveze probe de la elevi, cele mai multe școli au decis ca testele să le fie repartizate părinților.

Testarea sa ve face lunea si joia. În situația în care rezultatul este pozitiv, părinții trebuie să anunțe școala și medicul de familie, iar copilului va fi testat cu PCR.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER