17 iunie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

…ŞI TOTUŞI, POLIŢIA LOCALĂ ARE DREPTUL DE A DA AMENZI ÎN TRAFIC! CUI ŞI ÎN CE CONDIŢII?

În urmă cu câteva zile, printr-o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, poliţiştilor locali li s-a interzis sancţionarea în trafic a şoferilor indisciplinaţi. Reprezentanţii Poliţiei Locale Giurgiu susţin, însă, că asta nu înseamnă că poliţiştii locali nu mai au dreptul de a aplica sancţiuni pe linie de circulaţie rutieră:

“Din respect pentru cetățenii municipiului Giurgiu, pentru buna informare a acestora, Poliția Locală Giurgiu este nevoită să aducă lămuriri cu privire la interpretarea Deciziei nr.11 din data de 19 iunie 2017, publicată în Monitorul Oficial la data de 19 septembrie 2017, a Înaltei Curți de Casație și Justiție, referitoare la interpretarea dispozițiilor art.39, art.102, alin. (1) pct. 14 și art. 105 pct. 10 din O.U.G. nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, astfel :

Ca urmare a interpretării de către unii cetățeni, precum și de unele instituții media locale, a faptului că Poliția Locală nu mai poate aplica sancțiuni pe linie rutieră, subliniem faptul că Poliția Locală are aceleași atribuții pe linia sancționării în cazul contravențiilor constatate, conferite de Legea nr. 155/2010 a poliției locale, respectiv, conform art. 7, de a constata contravenții și a aplica sancțiuni pentru încălcarea normelor legale privind oprirea, staționarea, parcarea autovehiculelorși accesul interzis, având dreptul de a dispune măsuri de ridicare a autovehiculelor staționate neregulamentar, de a constata contravenții și aplica sancțiuni pentru încălcarea normelor legaleprivind masa maximă admisă și accesul pe anumite sectoare de drum, având dreptul de a efectua semnale de oprire a conducătorilor acestor vehicule, de a constata contravenții și aplica sancțiuni pentruîncălcarea normelor rutiere de către pietoni, bicicliști, conducători de mopede și vehicule cu tracțiune animală, de a constata contravenții și aplica sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la circulația în zona pietonală, în zona rezidențială, în parcuri și zone de agrement, precum și pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semnul internațional pentru persoanele cu handicap”, precizează, într-un comunicat de presă, reprezentanţii Direcţiei Poliţiei Locale Giurgiu.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER