27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ȘI TOTUȘI… VINE PAȘTELE. UNDE SE POT TĂIA – LEGAL- MIEI, ÎN JUDEȚ?

Cu toate că numeroasele coduri meteo și vremea ne duc cu gândul spre pregătirile de Crăciun, mai degrabă, decât de cele pentru Paște, pe 8 aprilie sărbătorim, totuși, Paștele.

Și, ca întotdeauna în perioada premergătoare acestei sărbători, inspectorii de la DSV anunță măsuri speciale:

”În perioada Sărbătorilor Pascale, când în mod tradiţional consumul de alimente de origine animală creşte semnificativ, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Giurgiu, a dispus măsuri specifice în acestă perioadă, precum şi o intensificare a controalelor sanitare veterinare asupra modului cum sunt produse, depozitate, transportate şi valorificate carnea de miel, ouăle precum şi alte alimente de origine animală destinate consumului uman.

Sacrificarea mieilor se va realiza în cele 2 abatoare autorizate sanitar veterinar (SC CARPATHIAN OSTRICH ALLIANCE SRL – Răsuceni şi SC SPRING FOOD SRL – Mihăileşti)

Decizia din partea DSVSA Giurgiu privind organizarea şi amenajarea locurilor speciale pentru sacrificarea mieilor se va realiza în baza solicitării din partea primăriilor. Până în prezent au fost înregistrate solicitări din partea primăriilor Vedea, Gogoşari şi Călugăreni. Funcţionarea centrelor va fi permisă în perioada 22.03-07.04.2018, orele 7°°-17°°. Aceste centre vor fi evaluate în vederea aprobării pentru sacrificare temporară.

La nivelul Circumscripţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor din cadrul DSVSA Giurgiu permanenţa va fi asigurată de:

CSVSA Nume şi prenume Nr telefon
CSVSA Giurgiu Dr. Toader Mariana 0785258506
CSVSA Mihăileşti Dr. Budulacu Mirela

Ing. Badea Adrian

0785258527

0722613932

CSVSA Bolintin Vale Dr. Olteanu Nela 0785258532

La nivelul Circumscripţiilor Sanitare Veterinare Zonale din cadrul DSVSA Giurgiu permanenţa va fi asigurată de:

CSVZ Nume şi prenume Nr telefon
CSVZ Giurgiu Dr. Toader Florea 0785258513
CSVZ Bolintin Deal Dr. Duţescu Luminiţa 0785258526
CSVZ Vărăşti Dr. Gheorghiu Valentin 0785258531
CSVZ Mihăileşti Dr. Pană Camelia 0785258536

În cazul în care, în urma controalelor sanitare veterinare efectuate de inspectorii din cadrul DSVSA Giurgiu, se constată că în târgurile de animale, în pieţe agroalimentare, abatoare, unităţi de tranşare a cărnii, unităţi de procesare şi depozitare a alimentelor de origine animală şi non animală, în unităţi de alimentaţie publică şi în unităţi de vânzare cu amănuntul, nu sunt respectate condiţiile sanitare veterinare de funcţionare, vor fi aplicate sancţiuni conform legislaţiei sanitar veterinare în vigoare, suspendarea activităţii pâna la remedierea deficienţelor, respectiv confiscarea produselor de origine animală.

Reamintim consumatorilor că pot sesiza nereguli din domeniul siguranţei alimentelor, înregistrate pe teritoriul judeţului Giurgiu la numărul de telefon 0246.230.491 sau se pot adresa Circumscripţiilor Sanitare Veterinare teritoriale amintite anterior.

DIRECTOR EXECUTIV,

Dr. Liviu Florescu”

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER