3 decembrie 2023

Distribuie articolul pe

Facebook

ȘI TOTUȘI… VOM AVEA CAMPUS POLITEHNIC LA GIURGIU!

Deși a fost privit cu neîncredere de unii și chiar primit cu ostilitate, proiectul construiirii unui campus politehnic regional la Giurgiu este tot mai aproape de a deveni realitate; un nou pas a fost trecut cu bine miercuri, iar despre asta detaliază una din cele mai avizate persoane în acest domeniu, implicată direct în proiect, vicepreședintele CJ Giurgiu, Elisabeta Mihalcea:

”Campus politehnic regional pentru învățământul dual în Giurgiu. Nu mai este doar un vis, este un proiect care a fost selectat pentru finanțare PNRR și va deveni realitate.

Este unul dintre cele mai importante proiecte din județul nostru din ultimele trei decenii, o investiție care va aduce oportunități la care mulți dintre giurgiuveni nici nu mai visau.
În primul rând, recunoașterea potențialului zonei noastre pentru investitori de top. În al doilea rând, stabilirea unor standarde ale învățământului dual, care devine tot mai important într-o economie atât de dinamică. Și, cel mai important, copiii noștri vor avea acces la oportunități aici, acasă. Fără să mai caute locuri de muncă în alte județe sau chiar țări.
Este un proiect în care am investit personal sute de ore de muncă, întâlniri, discuții și ședințe. Și nu sunt singura. Îi mulțumesc domnului președinte Dan Motreanu pentru toată susținerea și implicarea, al cărui rol a fost definitoriu. Le mulțumesc partenerilor de la Universitatea Politehnica București, care au văzut potențialul din Giurgiu, și tuturor partenerilor din mediul de afaceri.
Proiectul pentru campus a fost depus într-un parteneriat cu aceștia, dar și cu reprezentanți ai județelor Giurgiu, Teleorman și Călărași.
Sigur că mai urmează multă muncă până când campusul va deveni funcțional. Și mă aștept la noi încercări de blocaje sau opoziție din partea celor care pun calculele politice mai presus de viitor. Însă, de aici înainte drumul are o singură direcție, cea de construcție. Iar câștigul pentru județ nu va putea fi contestat nici de cele mai aprige bocitoare sau de cei mai vocali critici.
Este, fără îndoială, o realizare majoră care va defini mandatul meu de vicepreședinte al Consiliului Județean Giurgiu și cu care mă voi mândri peste ani, indiferent unde mă va duce viața. Am intrat în politică fix pentru astfel de proiecte, care au impact și fac o viață puțin mai bună pentru oamenii în slujba cărora sunt.”

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER