19 aprilie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

SINDICALIȘTII CNAIR – REACȚIE DUPĂ ACCIDENTUL DE PE DN5, ÎN CARE UNUL DIN COLEGII LOR ȘI-A PIERDUT VIAȚA

Sindicaliștii de la Drumuri trag un semnal de alarmă după accidentul din Giurgiu în care un angajat de la CNAIR, în vârstă de 55 de ani, a murit și spun că în timp ce oamenii muncesc, decidenții analizează tăierea sporurilor pentru condiții periculoase.

În accidentul de pe DN 5, din Călugăreni, județul Giurgiu, soldat cu două persoane decedate și opt rănite, și-a pierdut viața un angajat al CNAIR, care lucra pe mașina Companiei de Drumuri.

În acest context, Sindicatul Drumarilor „Elie Radu”, care reunește maimult de jumătate din angajați din CNAIR, trage un semnal de alarmă asupra deciziilor guvernanților, care au ca scop tăierea sporurilor muncitorilor instituției.

Muncitorii CNIAR lucrează în condiții grele, iar sporurile pe care le primesc, având în vedere pericolul continuu la care se expun, sunt întru totul meritate”, spun sindicaliștii.

Potrivit acestora, bărbatul din mașina CNAIR care a murit avea 55 de ani și era muncitor din cadrul Secției de Producție București.

Nimic nu mai poate alina în momentul de față durerea familiei sale, căreia îi transmitem public condoleanțe și de care vom fi alături, însă este un semnal de alarmă în urma căruia decidenții trebuie să înțeleagă pericolul zilnic la care se expun în fiecare zi angajații instituției. Facem precizarea că drepturile salariale ale muncitorilor CNIAR nu sunt mari, iar sporurile acordate, în momentul de față, sunt esențiale pentru întregirea veniturilor și pentru a duce o viață în condiții decente. Tăierea acestora ar fi o decizie profund nedreaptă pe care Sindicatul Drumarilor Elie Radu o va contesta. Înțelegem necesitatea luării de măsuri pentru reducerea cheltuielilor, însă tăierea sporurilor ar echivala cu nerecunoașterea pericolului și greutăților activității prestate de angajații CNAIR și, implicit, afectarea circulației în condiții de siguranță pe drumurile publice”, spun sindicaliștii.

Două persoane au murit și opt au fost rănite, vineri dimineața, în urma unui accident care a avut loc pe DN 5, în Călugăreni, județul Giurgiu, după impactul dintre o mașină și o autoutilitară a CNAIR. În urma cercetărilor, polițiștii au stabilit că accidentul a fost provocat de șoferul autoturismului, un bărbat de 54 de ani, din orașul Popesti Leordeni, județul Ilfov. Bărbatul decedat era pasager în autoutilitara CNAIR, iar femeia decedată era pasager în autoturism.

www.stiripesurse.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER