17 iunie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

SITUAŢIA ÎN JUDEŢ MARŢI, LA ORA 19: TREI SECTOARE DE DRUM RĂMÂN ÎNCHISE

Marţi seară, CJSU a transmis un nou comunicat de presă, în care prezintă situaţia actualizată din judeţ, la ora 19:

1. Avertizări:

La aceasta ora judeţul Giurgiu este sub COD GALBEN de viscol, iar de maine dimineaţă, 28.02.2016, ora 06.00, sub COD PORTOCALIU pentru intensificări ale vântului, ninsoare puternic viscolită, zăpadă.

  1. Situaţia drumurilor din judeţ este următoarea:
Nr. crt. Drum/ localităţi Stare drum
1 D.N. 5A, Falaştoaca –  Isvoarele Se circulă dirijat pe un singur sens de mers.
2 D.J. 603, Uzunu – Mihai Bravu Închidere temporară a circulaţiei din cauza viscolului (precipitaţii şi vizibilitate scăzută).
3 D.J.411, intersecţie cu DN5 Călugăreni – Singureni Închidere temporară a circulaţiei din cauza viscolului (precipitaţii şi vizibilitate scăzută).

Pe drumurile din judeţ se circulă în condiţii de iarnă.

  1. Alimentarea cu energie electrică

În județul Giurgiu, conform datelor transmise de ENEL Distribuţie Muntenia – Zonă Reţea MT-JT Giurgiu, pe liniile de tensiune medie nu sunt probleme, iar pe cele de tensiune mică sunt 15 de apeluri pentru defecţiuni individuale. Se lucrează cu toate echipele disponibile, pentru remedierea situaţiei.

  1. Recomandari pentru populaţie

Specialiştii de sănătate publică din Ministerul Sănătăţii recomandă ca persoanele vârstnice, în special cele cu afecţiuni cardiace şi respiratorii, să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele decompensării în condiţii de temperaturi scăzute.

De asemenea, se precizează că în această perioadă o atenţie specială trebuie acordată copiilor, care nu trebuie lăsaţi să aştepte în interiorul autovehiculelor parcate sau să fie transportaţi pe distanţe lungi în vehicule fără posibilităţi de climatizare.

Se recomandă să evite deplasarea în spaţii deschise, expunerea prelungită la temperaturi scăzute pentru a evita hipotermia şi degerăturile (degerăturile afectează în principal mâinile şi picioarele dar şi urechile, nasul, obrajii).

Locuinţele trebuie încălzite corespunzător (18-22 grade C), evitând utilizarea instalaţiilor improvizate, care pot duce la intoxicaţii cu monoxid de carbon sau incendii.

Pentru persoanele care îşi desfăşoară activitatea in aer liber, in frig, se recomandă consumul de ceai cald 0,5-1 litru.

În cazul deplasărilor cu maşina trebuie să avem lichide (apă, ceai) şi alimente pentru 24 de ore, precum şi pături pentru a se asigura încălzirea.

 

PREŞEDINTELE

COMITETULUI JUDEŢEAN PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ

PREFECT

 

NINA CARMEN CRIŞU”

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER