27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

”SMURD-UL” – DIN NOU CAMPION LA INTERVENȚII

Este concluzia bilanțului activității ISU Giurgiu, prezentat recent de conducerea instituției.

Astfel, în 2018, subunitățile ISU Giurgiu au avut peste 4.500 de intervenții – mai exact, 4.606 – cu o medie zilnică de aproximativ 13 activități.

Majoritatea covârșitoare a intervențiilor – 64% – revine echipajelor SMURD, în timp ce pompierii de la ISU și echipajele SVSU au intervenit în 1.472 de cazuri.

Potrivit datelor prezentate de șeful ISU, maiorul Radu Covaci,  la capitolul incendii, 274 au fost stinse de către serviciile profesioniste – ISUJ,  23 în cooperare:  ISU – SVSU şi 24 au fost stinse de către SVSU/SPSU.

Pompierii giurgiuveni au intervenit la stingerea a 392 de incendii necontrolate de mirişti, vegetaţie uscată, gropi de gunoi.

Totodată, ISU Giurgiu a acţionat în şase intervenţii de descarcerare, 163 de asistenţă persoane, 181 alte situaţii de urgenţă, 66 de acţiuni pentru protecţia mediului, 27 de salvări de animale şi 77 de intervenţii pentru asigurarea/supravegherea zonei de producere probabilă a situaţiei de urgenţă.

De remarcat că, în anul ce a trecut, 177 de anunţuri nu s-au confirmat.

Îmbucurător este că în 2018 a ascăzut numărul intervențiilor la incendii necontrolate de miriști și vegetație uscată, cu 11%, comparativ cu 2017.

De asemenea, comform acelorași date, se remarcă scăderea semnificativă a  numărului intervenţiilor SMURD ale subunităţilor inspectoratului.

Motivul este gradul de uzură ridicat al autospecialelor justificat de numărul mare de defecțiuni precum și al orelor de scoatere din intervenție pentru remedierea defecțiunilor majore – se mai arată în bilanțul activităților ISU Giurgiu în anul 2018.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER