20 aprilie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ȘOSEAUA DE CENTURĂ A MUNICIPIULUI – PE AGENDA GUVERNULUI

Printre proiectele de hotărâre înscrise pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de miercuri, 24 februarie, se numără și unul ce vizează șoseaua de centură a municipiului Giurgiu.

Mai exact, este vorba despre un proiect de hotărâre pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii „Varianta ocolitoare Giurgiu”, judeţul Giurgiu, proiect ce poate fi consultat aici: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2021/02/HG-20.pdf.

Despre acest subiect vorbeste, într-o postare pe pagina sa oficială, deputatul Alexandru Andrei:

”Un pas inainte spre realizarea variantei ocolitoare a municipiului Giurgiu: proiectul a ajuns pe masa de lucru a Guvernului.

Pe ordinea de zi a ședinței de miercuri, 24 februarie, Guvernul României are înscris proiectul de hotărâre pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii „Varianta ocolitoare Giurgiu”, judeţul Giurgiu.
Traseul variantei ocolitoare a municipiului Giurgiu are o lungime de 12,068 km, este prevăzut cu sensuri giratorii la intersecțiile cu DN 5B, DJ 503, DJ 504 și DN 5C, include patru poduri, urmând a fi construite și două parcări de capacitate mare, cu toate dotările necesare.
Investiția – finanțată atât din bugetul Ministerului Transporturilor, cât și din fonduri externe – se ridică la circa 400 de milioane de lei.
Înainte de a ajunge în ședința de Guvern, proiectul de hotărâre inițiat de Ministerul Transporturilor a primit avizele miniștrilor Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, respectiv, Finanțelor, precum și al viceprim-ministrului.

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER