20 mai 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

SPERANȚE PENTRU REABILITAREA SISTEMELOR DE IRIGAȚII DIN JUDEȚ

Seceta ce crează probleme majore agricultorilor, în special în sudul țării, determină autoritățile să ia măsuri urgente. Una dintre aceste măsuri vizează reabilitarea sistemelor de irigații, subiect care a fost pe ordinea de zi a celei mai recente ședine a Guvernului Ciucă.

Despre acest subiect și, mai ales, despre deciziile ce vizează în mod direct județul Giurgiu vorbește, într-o postare pe pagina oficială, deputatul PNL de Giurgiu Alexandru Andrei:

”Patru amenajări pentru irigații din județul Giurgiu primesc statut de lucrări de utilitate publică.

În ședința de miercuri, Guvernul Nicolae Ciucă a aprobat această listă, odată cu  modificarea programului național de reabilitare a infrastructurii principale de irigații din România, un program în valoare totală de 1,5 miliarde de euro, ceea ce reprezintă totalul fondurilor alocate de la bugetul național până în anul 2027, fonduri alocate de la bugetul naţional.

Județul Giurgiu apare pe lista de amenajări cărora le va fi reacordat statutul de utilitate publică cu următoarele obiective:  canalul Giurgiu-Răsmirești,  Terasa Mihai Bravu, Argeș – km 23 și Gostinu – Greaca – Argeș.

Toate aceste sisteme urmează a fi reabilitate.

Cel mai important este, fără îndoială, canalul Giurgiu-Răzmirești, un proiect prin a cărui realizare se asigură irigarea a peste 100.000 de hectare de teren din județele Giurgiu și Teleorman; demersurile întreprinse în ultimii doi ani pentru refacerea acestui sistem de irigații au dat rezultate, astfel că proiectul este finalizat, așteptând doar finanțarea.

Odată cu introducerea sistemului pe lista amenajărilor de utilitate publică, urmează ca și proiectul de la canalul Giurgiu-Răzmirești să primească finanțare, un pas major spre rezolvarea problemei irigațiilor în județul Giurgiu.”

 

 

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER