16 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

START ”CU DREPTUL” PENTRU AMBIȚIOSUL PROIECT ”DA, ȘI EU POT!”

În urmă cu circa trei luni, la Giurgiu ajungea Gabriela Airinei, primul român bolnav de diabet ce își propunea să facă turul României pe bicicletă, pentru a demonstra că și acești bolnavi pot duce o viață normală. Ea anunța atunci că prima oprire în acest ambițios tur al României va fi la Giurgiu.

Duminică, 25 iunie, Gabi și soțul său, Cristi Airinei, au plecat din Parcul Izvor, urmând să străbată, într-o lună de zile, circa 3.000 de kilometri pe bicicletă. Așa cum au promis, prima oprire la fost la Giurgiu, unde au ajuns însoțiți de alți 20 de bicicliști, care li s-au alăturat în prima etapă a turului României.

Așteptați aici de părinți ai unor copii cu diabet, care s-au implicat activ în sprijinul pentru acest proiect (familia Iulia și Mihăiță Grigore fiind ”motorul” acțiunilor din Giurgiu), Gabi și Cristi Airinei au susținut și o scurtă conferință de presă, în care au reamintit că acțiunea lor are, de fapt, mai multe scopuri: în primul rând, vor să demonstreze că și bolnavii de diabet pot avea o viață normală, apoi, vor să încurajeze în special copiii cu această boală să facă mișcare. În plus, cei doi soți vor să strângă bani din donații pentru a asigura kituri complete pentru monitorizarea glicemiei pentru cât mai mulți copii cu diabet.

După prima etapă, Gabi și Crsiti Airinei s-au declarat entuziasmați de numărul mare de oameni care îi încurajează și îi sprijină în acest demers ambițios, precizând că traseul Turul României continuă prin Turnu Măgurele, Drobeta Turnu Severin, Moldova Nouă, Timișoara, Arad, Oradea, Maramureș, apoi se trec munții, în Moldova – (Iași, Galați), umează Constanța și întoarcerea la punctul de plecare – Parcul Izvor, din Capitală, prin Călărași, sosirea fiind programată pe 25 iulie, adică la exact o lună de la start.

Gabi și Irina au mai precizat, la Giurgiu, că donațiile continuă, iar pe siteul special dasieupot.ro pot fi găsite toate metodele prin care se pot face donații, dar și un jurnal zilnic al traseului turului României.

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER