27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

START ÎN ”SĂPTĂMÂNA MESERIILOR” LA GIURGIU

Conducerea Consiliului Județean a marcat, luni, începutul unei acțiuni inedite pentru județul Giurgiu: ”Săptămâna meseriilor”.
Evenimentul este consemnat pe pagina oficială a CJ Giurgiu:
”Președintele Consiliului Județean Giurgiu, domnul Dumitru BEIANU, alături de Vicepreședintele, doamna Elisabeta Mihalcea, și directorul Colegiul Tehnic „Viceamiral Ioan Bălănescu” GIURGIU, doamna Ana Maria Ferăstrău, a susținut astăzi 15 martie, o conferință de presă.
Subiectul principal al întâlnirii de astăzi a fost începerea campaniei ”Săptămâna meseriilor ”, campanie ce se va derula pe parcursul lunii martie, al cărui scop este promovarea școlilor profesionale și identificarea unor posibile soluții pentru ca școlile profesionale să producă specialiștii de care economia românească are tot mai mare nevoie.
Au fost prezentate ofertele celor din mediul de afaceri care vin în sprijinul acestui demers prin acordarea unor burse și alte facilități, parteneriatele școală – operatori economici în beneficiul unui învățământ profesional de calitate.
În cadrul conferinței de presă au fost aduse în discuție și premierea cadrelor didactice din județul Giurgiu urmare celor 73 de dosare depuse, dar și o altfel de premiere a elevilor cu activități școlare și extrașcolare, eveniment care se va desfășura după 15 iunie.
Ne dorim să promovăm activitățile practice în urma cărora copiii ar trebui să învețe meserie, suntem de părere că învățământul tehnic și cel de tip dual pot aduce un plus de valoare economiei, totodată încurajăm și sprijinim dezvoltarea unor astfel de unități de învățământ.”

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER