27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

SUBSTANȚE DOPANTE ȘI O MAȘINĂ FURATĂ – CELE MAI RECENTE CAPTURI ÎN VAMA GIURGIU

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit, într-un automarfar, 6.000 de comprimate și 210 fiole care conțin substanțe dopante cu grad de mare risc, pe care un cetățean bulgar a încercat să le introducă ilegal în țară.

În data de 27.02.2019, în jurul orei 06.50, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui automarfar înmatriculat în Bulgaria, cetățeanul bulgar T.T., în vârstă de  61 de ani. Acesta efectua un transport de coletărie din Bulgaria, pentru o firmă de curierat din România.

Acţionând în baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport. Astfel, în compartimentul marfă, au fost descoperite mai multe cutii ce conțineau 6000 comprimate şi 210 fiole, care conţineau substanțe active din lista celor dopante cu grad mare de risc, prevăzută în Legea 104/2008.

La cercetări, șoferul a declarat că este angajatul unei firme de curierat din Bulgaria, transportă colete si nu are cunoștință despre conținutul acestora.

În cauză, conform prevederilor legale, a fost dispusă măsura reţinerii produselor farmaceutice, în valoare de 18.000 lei, iar cetățeanul bulgar a fost sancționat contravenţional.

 

Autoturism căutat de autoritățile din Germania, descoperit la P.T.F. Giurgiu

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Giurgiu au depistat un cetăţean român care transporta pe o platformă, un autoturism marca Mercedes Benz, căutat pentru confiscare de autorităţile din Germania.

În data de 26.02.2019, în jurul orei 18.15,  la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră, cetăţeanul român V.I., în vârstă de 33 ani, la volanul unei autoutiliare care tracta o platformă, pe care transporta un autoturism marca Mecedes Benz, înmatriculat în Germania.

În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul transportat pe platformă figurează ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Germania.

Faţă de cele constatate, cetăţeanul român a declarat că a cumpărat autoturismul din Bulgaria și nu avea cunoștință despre faptul că acesta se află în atenția autorităților.

Poliţiştii de frontieră au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de ”tăinuire”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 270, alin.1, C.P., iar autovehiculul în valoare de 54.000 lei a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Giurgiu până la finalizarea cercetărilor.

Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu

Comisar șef de poliție Cazacu Dănuț

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER