18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

SURPRIZELE ”EXPLOZIVE” ASCUNSE ÎN PĂDUREA MIHAI BRAVU…

În timp ce efectuau măsurători în pădurea din localitatea Mihai Bravu, un pădurar și ajutorul acestuia au văzut, la rădăcina unui copac, un obiect ce părea a fi element de muniție. Aceștia și-au dat seama că ar putea fi periculos și au sunat la 112. S-a întâmplat astăzi, în jurul prânzului – anunșă, vineri, reprezentanții ISU Giurgiu.
Echipa pirotehnică a ISU Giurgiu s-a deplasat la fața locului pentru asanarea terenului. Cu acest prilej, pirotehnicienii au constatat că era vorba despre un focos fuzant de proiectil. Muniția a fost ridicată și transportată în siguranţă, urmând să fie distrusă în poligonul de specialitate.
20 de elemente de muniție au fost găsite, anul trecut, pe raza județului Giurgiu. Proiectile explozive sau perforante, bombe de aruncător sau încărcătoare de infanterie, toate ar fi putut deveni periculoase dacă cei care le-au găsit nu ar fi sunat la 112.
O simplă mișcare a muniției poate declanșa explozia. Pirotehnicienii sunt pregătiți să gestioneze astfel de situații și doar aceștia le pot transporta în condiții de siguranță.
Reguli:
▪️nu atingeți muniția cu mâna sau cu alte obiecte!
▪️nu loviți și nu mișcați muniția găsită!
▪️nu puneți pe muniția pe foc!
▪️nu demontați focoasele sau alte părți componente!
▪️nu ridicați și nu transportați muniția în casă sau alte clădiri!

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER