27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

SUSPENDAREA CURSURILOR, CONFIRMATĂ OFICIAL DE COMITETUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ. CE RECOMANDĂRI SUNT FĂCUTE PUBLICE?

Astăzi, 20.09.2017, ora 12:30, a avut loc şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu unde s-a discutat despre măsurile necesar a fi luate corespunzător atenţionării meteorologice COD GALBEN emise de Administraţia Naţională de Meteorologie pentru perioada 20.09.2017, ora 11:00 – 21.09.2017, ora 21:00, fenomenele vizate constând în instabilitate atmosferică accentuată, intensificări ale vântului şi cantităţi de apă însemnate.

Prefectul judeţului Giurgiu, doamna Crişu Nina Carmen, a aprobat prin hotărâre ca în ziua de 20.09.2017, începând cu ora 15:00, să se suspende cursurile din învăţământul şcolar în întreg judeţul Giurgiu

Măsura are caracter preventiv având ca scop evitarea punerii în pericol a elevilor având în vedere situaţia meteo descrisă în atenţionare precum şi eventualele desfăşurări potenţial periculoase ale fenomenelor meteo prognozat.

Pentru evitarea producerii unor situații de urgență care pot afecta viața și bunurile, recomandăm cetățenilor ca, pe timpul căderilor de grindină sau a descărcărilor electrice, să se adăpostească în locuințe sau alte spații care le asigură protecția și să deconecteze aparatura casnică.

De  asemenea,  pentru  limitarea  posibilelor  pagube  generate  de  vântul  puternic,  parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.

Având în vedere posibilitatea averselor cu căderi semnificative de apă, recomandăm populaţiei din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile  despre  manifestarea  fenomenelor  meteorologice  periculoase  pot  fi  obținute  prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și App Store.

 

 

COMITETUL JUDEŢEAN PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ GIURGIU

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER