13 aprilie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

TAXA DE POD – PLĂTITĂ DE ROMÂNI EXCLUSIV ÎN LEI, LA GIURGIU

Taxa pentru trecerea Podului Giurgiu-Ruse va fi achitată exclusiv în lei, fără posibilitatea de a plăti tariful și în Euro pentru șoferii cu autovehicule înmatriculate în România (persoane fizice și juridice).

Plata în Lei sau Euro pentru trecerea Podului Prieteniei pe sensul Giurgiu-Ruse va fi posibilă doar pentru persoanele fizice și juridice străine, potrivit unui Ordin al Ministrului Transporturilor pe care l-a consultat Economedia. Tariful pentru trecerea podului este de 3 Euro sau 15 lei, pentru sensul România-Bulgaria la categoria autoturisme și 2 Euro sensul opus, tarif pe care îl percepe Ministerul Transporturilor din Bulgaria. Modificările la plata tarifului vin în contextul unor noi discuții oficiale între România și Bulgaria pentru a permite plata taxei de pod și on-line (detalii aici)

,,În conformitate cu prevederile art. 3. din Ordinul ministrului transporturilor nr. 1836/2018 pentru aprobarea unor tarife aplicate de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A: alin. (3) Tarifele prevăzute în anexa nr. 3 se vor achita de persoanele fizice şi juridice române în lei şi de către persoanele fizice şi juridice străine în lei sau euro. De menționat este faptul că prin Ordinul nr. 1383/2023 privind modificarea şi completarea Ordinului ministrului transporturilor nr. 1.836/2018 pentru aprobarea unor tarife aplicate de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A., s-au eliminat tarifele aplicate în dolari, motivul fiind lipsa de pe piață a unor case de marcat/imprimante fiscal prin care să se încaseze cele trei monede în care se putea achita tariful de trecere pentru utilizarea podului peste Dunăre în sensul Giurgiu – Ruse (lei, euro și dolari). ”

Pentru camioanele grele tariful de trecere este de 37 de Euro sau 644 Euro/20 de treceri. 20 iunie este ,,Ziua Podului” (inaugurat pe 20 iunie 1954), iar trecerea mașinilor (autoturisme) pe sensul spre Bulgaria este gratuită.

www.economedia.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER