19 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

TESTĂRILE DIN SPITALUL JUDEȚEAN, AUTORIZATE DE MINISTERUL SĂNĂTĂȚII

Direcția de Sănătate Publică Giurgiu,a luat act de faptul ca Spitalul Judetean de Urgenta Giurgiu a inaintat in cursul zilei de astazi catre Ministerul Sanatatii cerere de includere a laboratorului de biologie moleculara in lista entitatilor publice care indeplinesc criteriile de selectie pentru includerea in sistelul national de diagnostic specific pentru infectia cu SARS-COV 2.

Temeiul legal care a stat la baza cererii este Ordinul MS nr. 477/23.03.2020 privind constituirea Grupului tehnic de lucru desemnat in vederea evaluarii capacitatii de diagnostic specific pentru infectia cu SARS COV 2  si a formularului de recomandari pentru cresterea capacitatii de testare.

Laboratorul de biologie moleculara a Spitalului Judetean de Urgenta Giurgiu a fost autorizat sanitar conform autorizatiei sanitare de functionare nr. 90/22.05.2020.

In conformitate cu dispozitiile Ordinului MS nr. 377/2017 privind aprobarea Normelor tehnice de realizare a programelor naţionale de sănătate publică pentru anii 2017 şi 2018, modificat si completat prin Ordinul MS nr. 614/2020,  Spitalul Judetean de Urgenta Giurgiu urmeaza sa fie inclus in Programul naţional de supraveghere şi control al bolilor transmisibile prioritare – testare RT-PCR.

În acest fel aducem la cunostința opiniei publice că una din prioritățile Direcției de Sănătate Publică Giurgiu și a Instituției Prefectului – Județul Giurgiu, este pe calea finalizării, îndeplinind astfel un deziderat al sănătății publice.

Managementul corect al cazurilor de infectie cu SARS-COV 2,precum si controlul raspandirii infectiei este reprezentat și de testarea cat mai rapida a probelor recoltate de la pacienti care sunt considerati potentiali infectati, fapt ce conduce la o restrângere a timpilor de diagnosticare.

 

DIRECTOR EXECUTIV,

Jr. MILOȘ DĂNILĂ

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER