25 mai 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ALTĂ ZI, ALTE TESTE COVID FALSE LA VAMA GIURGIU

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat șase cetățeni bulgari care intenţionau să intre în ţară cu teste negative false pentru infecţia virusul SARS-COV-2, pentru a nu le fi aplicate măsurile de sănătate publică, ca urmare a faptului  că Bulgaria se afla   pe lista statelor cu risc epidemiologic ridicat.

La  data de 01.04.2021, în jurul orei 14.40, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu Rutier, s-au prezentat pe sensul de intrare din ţară, șase cetățeni bulgari, cu vârste cuprinse între 17 și 67 de ani. Aceştia au prezentat reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică teste PCR pentru detecția infecției cu virusul SARS-COV-2, cu rezultate negative.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea testelor prezentate, la solicitarea autorităţilor competente, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare,  constatând că documentele sunt false.

Cei șase cetățeni bulgari au declarat polițiștilor de frontieră faptul că au cumpărat testele PCR negative de la un cetățean bulgar, plătind 50 de euro fiecare.

Conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, persoanele sus-menționate au fost preluate de către autoritățile bulgare pentru continuarea cercetărilor.

Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu

Inspector principal de poliție

 Roxana POPAZU

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER