24 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

TINERII CE URMEAZĂ SĂ IASĂ DIN SISTEMUL DGASPC PRIMESC SFATURI PENTRU O VIAȚĂ INDEPENDENTĂ

O întâlnire  organizată de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu în cadrul unei campanii de conștientizare și informare privind drepturile de care pot beneficia tinerii din sistemul de protecție specială odată cu ieșirea din sistemul de protecție specială a avut loc joi, 28 septembrie 2023 în sala mică a teatrului “Tudor Vianu” din municipiul Giurgiu

Au fost invitați să participe tinerii cu vârste de peste 17 ani  din sistemul de protecție specială din județul Giurgiu, precum și reprezentanții mai multor instituții; tinerii au fost informați cu privire la drepturile de care pot beneficia  în baza legislației privind protecția și promovarea drepturilor copilului odată cu  ieșirea din sistemul de protecție specială și obligațiile pe care le au în acest sens.

De asemenea, au fost purtate discuții interactive legate de sprijinul de care pot beneficia în vederea  obținerii un loc de muncă, avantajele pe care le pot avea dacă au un loc de muncă, riscurile muncii fără forme legale, importanța educației pe tot parcursul vieții, avantajele calității de asigurat al sistemului de asigurări sociale de sănătate.

De asemenea, în cadrul întâlnirii tinerii au fost informați în ceea ce priveste riscurile și consumului și traficului de droguri și au primit câte o carte cu titul “Marijuana, zborul spre iad”, chiar de la autorul cărții, giurgiuveanul Cătălin Țone, expert antidrog.

Campania de conștientizare și informare a tinerilor cu vârste de peste 17 ani aflați în sistemul de protecție specială este ințiată de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

La eveniment au participat Simona Oproiu, director în cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, Dumitru Beianu, președintele Consiliului Județean Giurgiu, Gheorghe Paraschiv, director general al D.G.A.S.P.C. Giurgiu,  Valentina Loredana Dinu, director general adjunct al D.G.A.S.P.C. Giurgiu, Cătălin Țone, expert antidrog, reprezentanți ai Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială, Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă Giurgiu, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Casei Județene de Asigurări de Sănătate Giurgiu, Inspectoratului Școlar, Colegiului Asistenților Sociali filiala Giurgiu, precum și asistenți maternali profesioniști și salariați ai D.G.A.S.P.C. Giurgiu.

 

În cadrul acestei întâlniri,  tinerilor care beneficiază de o măsură de protecție specială le-a fost reamintit faptul că la împlinirea vârstei de 18 ani pot opta pentru continuarea măsurii de protecție specială, dacă urmează cursurile unei forme de învățământ de zi sau pot opta  pentru primirea unei indemnizații lunare în valoare de 2870,40 lei până la implinirea vârstei de 26 de ani, cu condiția să facă trimestrial dovada la Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială că urmează o formă de învățământ de zi sau au un loc de muncă.

Le mulțumesc că  au răspuns invitației de a participa la această întâlnire reprezentanților mai multor instituții care le-au oferit tinerilor informații relevante cu privire la drepturile pe care le au, drepturi care au scopul de a veni în sprijinul lor atunci când părăsesc sistemul de protecție specială. Mulțumesc de asemenea domnului Cătălin Țone, expert antidrog, care le-a vorbit tinerilor despre pericolul pe care îl reprezintă consumul de droguri și care a făcut referiri și la consecințele dezastruoase pe care le poate avea consumul de droguri. Mă bucur că în cadrul acestei întâlniri au fost discuții interactive și tinerii au primit răspunsuri la întrebările pe care le-au  adresat”, a declarat Valentina Loredana Dinu, director general adjunct al D.G.A.S.P.C. Giurgiu .

D.G.A.S.P.C. Giurgiu

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER