18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

TINERII DIN GIURGIU ÎNVAȚĂ SĂ SCRIE CREATIV, ÎN CADRUL UNOR ATELIERE SPECIALE

S-a încheiat primul atelier de scriere creativă din  proiectul Cei trei « C » – Creator, Carte, Cititor , lansat de Fundația Romanian Business School în parteneriat cu Bibliotecile Județene „I.A. Bassarabescu” (Giurgiu), „Marin Preda” (Alexandria) și „Ion Minulescu” (Slatina), co-finanțat de Administrațua Fondului Cultural Național ( AFCN). Atelierele se desfășoară în perioada iulie – septembrie 2024.

La primul atelier online de creație literară din proiectul Cei trei « C » – Creator, Carte, Cititor , au participat 33 de tineri talentați, iubitori de poezie, din județele Telorman, Giurgiu și Olt. Din creațiile lor au fost selectate 52 de poezii pentru publicare într-un eBook.

Ce mărturisesc formatorii care au lucrat cu tineri dornici să își exprime emoțiile și gândurile în limba română înaltă:

Ligia Necula:  „De la o sămânță de speranță la împlinire și bucurie, așa aș descrie întâlnirea mea cu tinerii care au participat la atelierele de scriere creativă.”

 A descoperi tineri care se hrănesc cu poezie, care aleg să petreacă timpul lor buchisind la un vers și o rimă, este o mare binecuvântare, în lumea gri în care și ei, și noi trăim zi de zi.

Mă bucur că am avut ocazia să îi cunosc pe…”frumoșii nebuni” ai micilor orașe ale României, care ne confirmă cât de puțin știm despre cei de lângă noi și cât de mult putem face.

Claudiu Geles: „Primul atelier de scriere creativă desfășurat cu tinerii din cele trei comunități vizate de proiect a fost o experiență edificatoare și educativă atât pentru cursanți, dar și pentru formatorii care au avut ocazia să cunoască și să comunice  cu un grup de tineri nu doar pasionați de literatură, dar și cu un talent și potențial literar plin de tinerețe și energie.”

Și impresiile Ruxandrei Tudor, participantă: „Am avut ocazia să iau parte la cursurile de scriere creativă ale proiectului „Cei Trei C” și experiența este cu adevărat excepțională. Trainerii sunt deosebit de talentați și inspiraționali, oferind îndrumări și sfaturi valoroase. Exercițiile inedite propuse reușesc să mă scoată din zona de confort, provocându-mă să explorez și să încerc lucruri noi. Atmosfera este extrem de plăcută și interactivă, facilitând un mediu de învățare colaborativ și motivant. Aceasta este o oportunitate excelentă de a primi feedback constructiv și de a progresa în arta scrisului, învățând mereu lucruri noi. Recomand cu căldură acest curs oricui dorește să-și dezvolte abilitățile de scriere creativă!”

 Pe 8 august, dăm startul celui de al doilea atelier de creație, în care s-au înscris 31 de tineri din județele Giurgiu, Olt și Teleorman. Așteptăm creațiile care se vor adăuga la poeziile care vor lua calea către cititori, prin cartea digitală care va apărea curând!

Așteptăm înscrieri pentru cel de al treilea atelier la adresa de email: romanian.business.school@gmail.com

Mulțumim bibliotecilor partenere, inspectoratelor județene și tuturor actorilor locali care ne sprijină!

Biblioteca Județeană Giurgiu

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER