27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

TRADIȚIE FRUMOASĂ, RESPECTATĂ, AN DE AN, LA JANDARMERIA GIURGIU

Apropierea sărbătoririi a 168 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române ne-a oferit astăzi, 28 martie, bucuria unei revederi pe care o aşteptăm în fiecare an cu emoţie: întâlnirea cu veteranii unităţii. Acei oameni care de-a lungul carierei militare au reprezentat cu onoare și profesionalism Jandarmeria și au pus o cărămidă la edificarea generaţiilor noastre.

Opt ofițeri cu funcții de conducere care și-au desfășurat activitatea în cadrul Jandarmeriei Giurgiu au participat la activitatea organizată la sediul inspectoratului.

Întâlnirea a fost deschisă de inspectorul şef, col. Rușanu Daniel, care a prezentat următorul mesaj:

„Activitatea de astăzi este, atât pentru noi, cât şi pentru dumneavoastră, un eveniment emoţionat, mai ales că în sală sunt prezenţi ofiţeri care până de curând şi-au desfăşurat activitatea alături de noi.

De la misiuni de ordine publică, pază şi protecţie instituţională şi până la asigurarea condiţiilor optime din punct vedere logistic pentru îndeplinirea misiunilor, toate au fost activităţi pe care dumneavoastră le-aţi tratat cu responsabilitate şi le-aţi gestionat aşa cum se cuvine.

Evoluţia pozitivă a Jandarmeriei din ultimii ani demonstrează forţa impresionantă a acestei instituţii. O forţă umană, care poate interveni cu fermitate atunci când situaţia impune, dar care este şi aproape de oamenii aflaţi în dificultate, dovadă fiind numeroasele campanii umanitare pe care noi le-am promovat la nivel local şi în care ştiu că şi dumneavoastră aţi fost implicaţi.

Rezultatele obţinute în ultimii ani ne demonstrează faptul că ne aflăm pe drumul cel bun şi stă în puterea noastră, a celor care încă purtăm uniforma bleu jandarm, să contribuim la îndeplinirea misiunii de căpătâi a forţelor de ordine publică: siguranţă pretutindeni şi pentru toţi.

Datorită modului în care ne-am făcut datoria, astăzi Jandarmeria se bucură de aprecierea românilor. Constant suntem plasaţi în topul încrederii cetăţenilor, ceea ce ne bucură, dar ne şi obligă să fim permanent în căutarea celor mai bune soluţii la provocările unei lumi tot mai dinamice.

Am preluat ştafeta de la dumneavoastră şi o vom menţine la cel mai înalt nivel.

Sărbătorirea Zilei Veteranilor Unităţii – a cadrelor în rezervă – este un moment de bucurie pentru toţi cei aflaţi încă în activitate şi profit de acest prilej pentru a transmite, din partea  întregului colectiv, urările noastre de sănătate, viaţă lungă şi putere de a fi la fel de activi.

Ne bucurăm că vă avem lângă noi şi vă asigurăm că veţi găsi în foştii colegi un sprijin permanent.

La mulţi ani tuturor! La mulţi ani Jandarmeriei Române!”

Invitat la această acțiune a fost și prof. muzeograf Micea Alexa care a prezentat un scurt istoric al Jandarmeriei.

La finalul activităţii, inspectorul şef a înmânat tuturor invitaţilor diplome în semn de aleasă preţuire cu prilejul aniversării de 168 de la înfiinţarea Jandarmeriei Române.

 

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul IJJ Giurgiu

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER