27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

TRADIȚIONALELE LUMINIȚE DE SĂRBĂTORI, APRINSE MAI DEVREME LA GIURGIU

Primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, a anunţat joi că în acest an aprinderea în oraş a luminiţelor de sărbători se va face mai devreme faţă de alţi ani, la data de 1 Decembrie, cu ocazia aniversării Centenarului Marii Uniri.

„Pentru că la data de 1 Decembrie sărbătorim o sută de ani de la Marea Unire am decis ca aprinderea luminilor de sărbători în oraş să o facem în acest an începând cu această zi şi nu din data de 6 decembrie, de Sfântul Niculae, aşa cum făceam în alţi ani.

În acest an oraşul va fi împodobit de copii şi nu vom mai avea brad natural, am tot tăiat brazi şi de la munte şi din judeţ şi am decis să îi protejăm şi i-am rugat pe cei de la societatea comercială Giurgiu Servicii Locale să facă un brad stilizat din metal care va fi îmbrăcat cu instalaţii luminoase şi va fi amplasat în Parcul Mihai Viteazu.

Totodată, am acordat prin hotărâre de Consiliu Local Municipal bani pentru fiecare liceu şi am dat libertatea elevilor ca fiecare liceu să îşi aleagă o zonă din Parcul Alei pe care să o împodobească conform unei tematici şi cu ce decoraţiuni vor ei.

Este timpul să lăsăm tânăra generaţie să aleagă şi să se implice în amenajarea oraşului. Am înţeles că fiecare liceu a abordat o temă diferită de la cea a Centenarului la cele tradiţionale de Crăciun sau teme mai futuriste şi abia aştept să văd cum va fi împodobit oraşul după ideile celor tineri”, a declarat presei primarul Nicolae Barbu.

El spune că, totodată, de 1 Decembrie, pe lângă manifestările omagiale şi depunerile de coroane de flori, vor fi pregătite de administraţia locală trei mii de porţii de sarmale şi două mii de porţii de fasole, şi de dulce şi de post, pentru participanţi.

www.agerpres.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER