28 februarie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

TRAFIC DE DROGURI DE MARE RISC ÎN VAMA GIURGIU DESCOPERIT DE POLIȚIȘTII DE FRONTIERĂ

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București și polițiștii de frontieră ai Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au documentat activitatea infracțională a unui bărbat cercetat pentru trafic internațional de droguri de mare risc și trafic intern de droguri de mare risc.

Din cercetări a reieșit că, la data de 1 februarie 2024, bărbatul ar fi introdus din Bulgaria, pe teritoriul României, ascunse în autoturism, peste 850 de grame de cocaină (drog de mare risc), destinate comercializării, fiind depistat de către polițiștii de frontieră care efectuează controlul în Punctul de Trecerea a Frontierei Giurgiu Rutier.

La aceeași dată, procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au dispus reținerea bărbatului, pentru 24 de ore.

În cursul acestei zile, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile, față de acesta.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

IGPR

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER