27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

TRANSPORTURILE ILEGALE DE DEȘEURI ȘI TESTELE FALSE COVID RĂMÂN ”LA ORDINEA ZILEI” ÎN VAMA GIURGIU

Peste 19 tone deșeuri din hârtie transportate ilegal din Bulgaria, oprite la P. T. F. Giurgiu

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Giurgiu, au descoperit, în urma unui control efectuat unui ansamblu rutier, peste 19 tonedeșeuri din hârtie, pentru care șoferul nu a putut prezenta documente de transfer conform prevederilor legale în vigoare.

În ziua de 14.05.2021, în jurul orei 11.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar, condus de către un cetățean român în vârstă de 38 de ani. Șoferul  transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri din hârtie, de la o societate comercială din Bulgaria pentru o altă societate comercială din  județul Vrancea.

Existând unele suspiciuni cu privire la legalitatea transportului sus-menționat, lucrătorii noștri au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Giurgiu din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarultransporta cantitatea de 19.840 dekilograme deșeuri din hârtie.

Pentru întreaga încărcătură transportată, șoferul româna prezentat documentație de notificare pentru circulația transfrontalieră care nu era completă.

În cauză, autoritățile de control au dispus nepermiterea accesului pe teritoriul României pentru mijlocul de transport în cauză.

 

Teste false pentru infecţia cu virusul SARS-COV-2, descoperite în P.T.F. Giurgiu

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat patru cetățeni, doi români și doi bulgari, care au prezentat pentru control  autorităţilor competente, teste negative false pentru infecţia cu virusul SARS-COV-2. Doi dintre aceștia, cetăţeni români, doreau să intre pe teritoriul Bulgariei, ceilalți doi, cetăţeni bulgari, doreau să intre în România.

La sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu Rutier, s-au prezentat pe sensul de intrare în ţară, doi bărbați, în vârstă de 23 de ani, respectiv 28 ani, de naționalitate bulgară, care au prezentat pentru control teste PCR cu rezultate negative pentru detecția infecției cu virusul SARS-COV-2, cu scopul de a călători în România.

De asemenea, tot în acest sfârșit de săptămână, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu Rutier, s-au prezentat pe sensul de ieșire din ţară, doi bărbați, ambii cetăţeni români în vârstă de 24 de ani, care au prezentat autorităţilor competente teste PCR cu rezultate negative pentru detecția infecției cu virusul SARS-COV-2, cu scopul de a li se permite intrarea pe teritoriul Bulgariei.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea testelor, echipele comune de control au efectuat verificări suplimentare,  constatând că documentele prezentate sunt false.

Conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei de stat, cei doi bulgari au fost preluați de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, polițiștii de frontieră giurgiuveni efectuează cercetări față de cei doi români, pentru săvârșirea infracțiunilor de uz de fals, respectiv fals material în înscrisuri sub semnătură privată.

Aceștia au renunțat la continuarea călătoriei, urmând ca la finalizarea verificărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu

Inspector principal de poliție

Roxana POPAZU

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER