27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

TREI CAZURI NOI DE GRIPĂ LA GIURGIU, ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ

Peste cinci sute de infecţii respiratorii acute, dar şi trei cazuri de gripă au fost înregistrate în judeţul Giurgiu în săptămâna 14-20 ianuarie, a informat Direcţia de Sănătate Publică.

„Potrivit raportărilor înregistrate în ultima săptămână de zile a reieşit faptul că la nivelul judeţului Giurgiu au fost înregistrate în perioada 14-20 ianuarie un număr de 529 de infecţii acute respiratorii şi 152 de cazuri de pneumonii”, a declarat, pentru AGERPRES, directorul DSP Giurgiu, Magdalena Mărcuţ.

Ea spune că în aceeaşi perioadă au fost înregistrate şi trei cazuri de gripă atât la copii, la adolescenţi cât şi la adulţi, toate persoanele cu gripă fiind internate la Spitalul „Victor Babeş” din Bucureşti.

Ca urmare a înmulţirii cazurilor de gripă şi în judeţul Giurgiu şcolile sunt închise vineri, iar de luni, se va face zilnic triajul copiilor la intrarea la cursuri şi vor fi raportate noile cazuri de infecţii respiratorii apărute.

La Spitalul judeţean de urgenţă Giurgiu vizitele la secţiile cu risc, respectiv cele de nou-născuţi şi de terapie intensivă, sunt restricţionate, iar în celelalte secţii ale spitalului programul de vizită a fost redus la o oră şi jumătate pe zi şi este permisă vizita unui singur aparţinător al persoanei internate şi numai pentru 15 minute.

Accesul vizitatorilor în spital se face cu echipament de protecţie, halat, bonetă, mască şi botoşei iar vizitatorii se dezinfectează la intrarea în spital.

www.agerpres.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER