1 decembrie 2023

Distribuie articolul pe

Facebook

TREI INCENDII, ÎNTR-O SINGURĂ ZI, PE ”VALEA LUI GHEORGHIȚĂ”

Pompierii au avut mult de lucru vineri, când au intervenit la trei incendii, în același loc: Valea lui Gheorghiță.

Primul incendiu a fost sesizat în jurul orei 13.30, având ca rezultat arderea unei suprafețe de circa 1,5 hectare de vegetație uscată.

După aproximativ două ore, în jurul orei 15:45, zona era, din nou, cuprinsă de flăcări; a ars, din nou, vegetație uscată pe aproximativ 500 mp.

În aceste cazuri, pompierii au stabilit drept cauză probabilă de producere a incendiilor focul deschis în spații deschise.

Un al treilea incendiu – de această dată, mult mai vizibil, cu degajări masive de fum, a fost semnalat, în același loc, la ora 17.30.

Fumul dens ce a cuprins cartierul provenea de la traversele de cale ferată din zonă, la care s-au extins flăcările, dar și de la izolația țevilor de termoficare.

Din acest motiv au fost sesizați și reprezentanții Gărzii de Mediu – Comisariatul Județean Giurgiu.

De această dată, în incendiu au ars aproximativ 5.000 de metri pătrați de vegetație uscată, izolația țevilor de termoficare pe circa 150 ml și 7 traverse de cale ferată din lemn.

Și dacă în primele două cazuri nu au fost suspiciuni de incendiere intenționată, în cel de-a treilea incendiu pompierii au stabilit că a izbucnit din cauza folosirii intenționate a unei surse de aprindere, ancheta fiind preluată de Poliție.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER