18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

TREI ȘOFERI TURCI, CERCETAȚI DE PROCURORII GIURGIUVENI PENTRU TRAFIC DE MIGRANȚI

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au depistat trei cetățeni din Turcia, şoferi ai unui autocar, care au sprijinit un alt cetățean turc, în încercarea de a intra ilegal în România,  cu intenția de a ajunge în Germania.

Ieri, 18 august 2021,polițiștii de frontieră aflați în serviciu pentru supravegherea perimetrului Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au observat,la aproximativ 500 de metri de tonetele de control, un cetățean care a coborât dintr-un autocar, încercând să evite efectuarea formalităţilor de intrare în ţară.  Persoana se deplasa în alergare pe rambleul căii ferate, către intrarea în România.

Imediat, colegii noștri au declanșat o acțiune specifică pentru cercetarea zonei adiacente a P.T.F. Giurgiu, reușind interceptarea persoanei sus-menționate şi identificarea autocarului din care aceasta a coborât.

În cadrul verificărilor preliminare efectuate, s-a stabilit faptul că cel în cauză este un cetățean turc, în vârstă de 18 ani şi nu deține documente de identitate sau de călătorie asupra sa. Tânărul turc a declarat autorităților faptul că intenționa să ajungă în Germania și s-a urcat în autocar pe teritoriul Bulgariei, beneficiind de  sprijinul șoferilor, cărora le-a plătit suma totală de 1.000 de dolari.

Totodată, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că, șoferii mijlocului de transport, trei bărbați, toți cetățeni turci, cu vârste cuprinse între 48 și 57 de ani, l-au sprijinit pe tânăr lăsându-l să coboare din autocar înainte de controlul de frontieră, intenţionând să îl preia de pe teritoriul României.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru tânărul turc, precum și cu privire la infracțiunea de trafic de migranți, pentru cei trei șoferi.

Conform protocolului româno-bulgar, cele patru persoane și autocarul au fost preluați de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Totodată, polițiștii de frontieră au aplicat o sancțiune contravențională în cuantum de 15.000 lei firmei care a asigurat transportul cetățeanului turc, pentru nerespectarea prevederilor art. 7 alin. 1 din O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în România.

 

 

Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu

Inspector principal de poliție Roxana Popazu

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER