24 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

TRIBUNALUL GIURGIU ŞI CONTRABANDA. CÂTE DOSARE AU FOST PE ROL, CÂTE AU FOST FINALIZATE?

Tribunalul Giurgiu a înregistrat în 2016 un număr de 5 dosare penale ce vizează activităţi de contrabandă. În funcţie de numărul dosarelor finalizate, Tribunalul Giurgiu ocupă locul 22 în clasamentul tribunalelor analizate. Conform datelor colectate, din totalul dosarelor înregistrate în anul 2016, la Tribunalul Giurgiu a fost finalizat 1 dosar, iar 4 dosare sunt în lucru.

Datele prezentate provin dintr-un studiu realizat de către Asociația InfoCons și susținut de British American Tobacco în cadrul campaniei “Stop Contrabanda! Ia atitudine” (mai multe detalii pe www.anticontrabanda.ro). Studiul evaluează rezultatele din 2016 ale acțiunilor desfășurate de principalele autorități implicate în combaterea fenomenului de contrabandă. Informaţiile prezentate în studiu au fost obţinute în baza legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public şi colectate prin intermediul chestionarelor trimise de către reprezentanții Asociației ”InfoCons” autorităţilor vizate.

Campania “Stop Contrabanda! Ia atitudine” are ca scop informarea publicului atât în legătură cu dimensiunea fenomenului contrabandei, cât și referitor la eforturile autorităților statului român pentru stoparea acestui fenomen.

Contrabanda are profunde efecte economice şi sociale, prejudiciind bugetul de stat și limitând capacitatea de dezvoltare a României. Totodată, acest fenomen reprezintă un risc pentru siguranţa naţională, contrabanda fiind adesea asociată și altor activități infracționale, putând reprezenta chiar și o sursă de finanţare pentru activităţi teroriste.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER