27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

„UITE TAXA, NU E TAXA!” PRIMARUL BARBU RENUNŢĂ LA TAXA DE HABITAT

Primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că municipalitatea giurgiuveană intenţionează să renunţe la taxa de habitat.

„În premieră, luna aceasta vom avea pe ordinea de zi a Consiliului Local Municipal renunţarea la taxa de habitat şi să se ducă fiecare, să meargă din casă în casă şi să facă contract, pentru că nu mi se pare corect că ne-au aruncat pe gât un contract pentru 62.000 de locuitori în oraş, număr din date statistice, şi ne facturează pentru acest număr de locuitori, scurt. Sunt poate 48.000 de locuitori, dar nu suntem 62.000 care produc gunoi în oraşul acesta în niciun caz (…) Le-am spus că noi avem taxa de habitat aprobată în funcţie de numărul existent, cel real de persoane care produc gunoi şi nu pot plăti şi cei care sunt plecaţi în străinătate sau la ţară”, a declarat primarul municipiului Giurgiu.

El a afirmat că municipalitatea a încercat „să găsească înţelegere”, discutând subiectul la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI).

„Treaba lor, să meargă ei la cetăţeni şi să explice ADI, onor cetăţeanului că nu mai e cât era înainte, şapte lei, şi o să fie nouă sau zece lei taxa lunară pentru ridicarea gunoiului pentru fiecare cetăţean (…)să meargă din casă în casă, aşa spune contractul, dacă nu au vrut să vină la negocieri şi să ne dea un preţ bun pe un număr real, corect, de cetăţeni’, a completat primarul.

Barbu consideră că ADI care se ocupă de managementul deşeurilor este ‘anchilozată şi nu poate să ia o decizie”.

„Am văzut o mizerie în tot judeţul. Proiect de doi lei – că atât plătesc cetăţenii din mediul rural gunoiul, la oraş plătesc şapte sau nouă lei, să pui container pe stradă şi să-l iei o dată pe săptămână. Se umple în două zile şi restul se adună pe jos. În toate satele prin care am trecut în ultimele luni e o mizerie cruntă, vin câinii şi rup sacii şi mizeria se întinde şi zice că am intrat în UE şi avem managementul deşeurilor. Numai municipalităţile plătesc amenzi şi penalităţi pentru necolectarea selectivă a deşeurilor, operatorul de deşeuri nu are nicio clauză în acest sens şi nici nu verifică nimeni unde duce gunoiul neselectat”, a spus Nicolae Barbu.

www.agerpres.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER