27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

UN AN DE GUVERNARE PNL. CE A ÎNSEMNAT ACEST AN PENTRU ROMÂNIA ȘI GIURGIU?

La un an de când Guvernul PNL a preluat conducerea țării, Maria Gabriela Horga – candidat PNL Giurgiu la Camera Deputaților – face un scurt bilanț a ceea ce a însemnat guvernarea liberală pentru România, în general și pentru județul Giurgiu:
”Guvernul #PNL încheie primul an de mandat cu toate obiectivele din programul inițial de guvernare atinse, dar și cu noi ținte asumate ambițioase, îndeplinite deja. Este pentru prima oară în istoria guvernărilor din România post-decembristă când un guvern, cu o majoritate parlamentară ostilă, confruntat cu o pandemie și o criză economică, a reușit să îndeplinească, punct cu punct, toate obiectivele asumate.
A fost un an extrem de greu, iar drumul nu pare să devină mai puțin sinuos din motive evidente ce țin de criza sanitară.
Cum însă prefer să vorbesc pe temele pe care le stăpânesc cel mai bine, o să punctez numai câteva dintre proiectele la care am pus umărul anul acesta și care au avut un impact pozitiv în economia națională. Măsurile implementate de Guvernul liberal au avut impact și în județul Giurgiu și o să vedeți mai jos câteva cifre relevante.
🟡 35,4 miliarde cheltuieli cu investițiile, la doar 10 luni, in 2020, situate la cel mai mare ridicat nivel din ultimii 10 ani, cu 8,6 miliarde mai mari ca întreg anul trecut.
🟡 7,2 miliarde lei pentru salvarea locurilor de muncă, prin plata șomajului tehnic începând cu luna martie pentru 1,4 milioane de beneficiari și decontarea măsurii active de 41,5% din salariul brut pentru angajații care s-au reîntors la muncă din șomaj tehnic.
🟡 16,5 miliarde, măsuri fiscale prin scuturi de taxe și impozite, in perioada Martie-Septembrie, bani care au rămas in economie. Doar de amânarea la plată a obligațiilor fiscale curente, au beneficiat de un număr de 353.332 contribuabili afectați direct sau indirect de criza sanitară.
🟡 Am amânat ratele la bancă pentru 321.000 de beneficiari.
🟡 Acest program masiv de stimulare a economiei a stopat declinul economiei în 2020, evitând recesiunea tehnică, și a garantat o creștere economică puternică în 2021.
🟡 În 10 luni Guvernul PNL a atras fonduri europene în sumă record.
🟡 2,9 miliarde euro prin Politica de Coeziune, în timp ce Guvernul anterior, în perioada similară a anului trecut, a atras doar 1,1 miliarde lei.
🟡 Prin PNDR au fost atrase 1,2 miliarde euro, la care se adaugă si plăți directe prin Politica Agricolă Comună de 1,9 miliarde euro.
🟡 Banii europeni atrași în primele 10 luni prin Politica de Coeziune, PNDR și plăți directe însumează aprox. 6 miliarde euro.
🟡 Scheme de asigurare a lichidității companiilor cu garanția statutului pana la un plafon de 30 miliarde (includem aici schema IMM Invest, programul de credite cu garanția statului pentru marile companii prin Eximbank, programul IMM Leasing, IMM Factor)
🟡 21.359 IMM-uri cu o valoare a finanțărilor de peste 15,03 miliarde, credite garantate prin schema de ajutor de stat IMM INVEST
🟡 Granturi de 1 miliard de euro pentru capital de lucru și pentru investiții pentru IMM-uri.
🔝🔵 La nivelul județului Giurgiu, schema de ajutor IMM INVEST s-a dovedit la fel de utilă și de interes pentru beneficiari.
🔵 La 1 noiembrie 2020, au fost 133 de IMM-uri beneficiare de capital de lucru și credite garantate de investiții cu o valoare finanțată 55,84 milioane lei.
🔵 Am plătit șomaj tehnic pentru angajați până în luna Octombrie de peste 12,3 milioane.
🔵 421 de profesioniști din alte domenii precum avocatura sau deținători de PFA-uri au beneficiat de șomaj tehnic de peste 6 milioane de lei.
🔵 3100 persoane fizice și juridice din Giurgiu au beneficiat de amânarea taxelor și impozitelor în perioada martie-octombrie 2020. În total, vorbim de o sumă de 67,4 milioane de lei.
🔵 199,7 milioane de lei din noiembrie 2019 până în octombrie 2020 este suma totală a plăților PNDL în județul Giurgiu
🔵 Restanțele PNDL 2 neplătite de fosta guvernare și plătite de PNL în Noiembrie 2019 au fost de 62,5 milioane de lei.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER