14 aprilie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

UN ARAGAZ A CREAT PANICĂ ÎNTR-UN BLOC DIN CENTRUL ORAȘULUI

Un aragaz lăsat nesupravegheat a provocat un incendiu într-un apartament din municipiul Giurgiu. Evenimentul s-a produs miercuri dimineață, pe strada Nicolae Bălcescu. Când proprietarul și-a dat seama că a uitat o tigaie pe foc era deja târziu deoarece fumul inundase apartamentul și scara blocului.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu două autospeciale de stingere, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime, două ambulanțe SMURD și SAJ.

Pompierii au constatat faptul că ardeau materiale plastice, iar aragazul, o parte din mobilier, hota, pereții și tavanul bucătăriei s-au degradat. Aceștia au aerisit apartamentul și scara blocului.

Din fericire, nu au fost persoane rănite și nu s-a impus evacuarea vecinilor.

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit. De aceea, vă recomandăm:

– să nu lăsaţi mâncarea pe foc, nesupravegheată;

– după ce aţi terminat de gătit asiguraţi-vă că aţi oprit cuptorul, aragazul și butelia;

– curăţaţi şi îndepărtaţi depunerile de grăsime şi resturile de mâncare de pe aragazurile, plitele şi grătarele din bucătărie, deoarece acestea pot lua foc uşor;

– nu lăsaţi copiii singuri în bucătărie. Păstraţi chibriturile şi brichetele acolo unde aceștia nu pot ajunge şi amplasaţi un dispozitiv de siguranţă la uşa de la cuptor.

Dacă ia foc uleiul sau conținutul dintr-o tigaie:

– opriţi alimentarea cu gaz/energie electrică a aragazului/maşinii de gătit pe care este tigaia (dacă puteţi să o faceţi în siguranţă) şi lăsaţi-o să se răcească;

– nu aruncaţi tigaia pe jos sau pe mobilierul de bucătărie şi nu turnaţi apă peste aceasta;

– stingeţi tigăile care sunt în flăcări acoperindu-le cu un capac sau punând un prosop ud peste acestea.

Limitarea aportului de oxigen necesar arderii duce la stingerea focului.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.

Compartimentul Informare și Relații Publice ISU Giurgiu

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER