25 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

UN DRUM DE MARE VITEZĂ (EXPRES) VA LEGA GIURGIU DE CAPITALĂ

Compania Națională pentru Investiții Rutiere (CNIR) va lansa în licitație studiul de fezabilitate pentru un drum de mare viteză între București și Giurgiu (legătura la autostrada nemțească), a anunțat Cătălin Urtoi, fost director general interimar CNIR, în prezent administrator al companiei care va prelua șapte mari proiecte de investiții de la CNAIR. DN 5 București-Giurgiu (Oinacu) este la profil de 2X2 pe toată lungimea, cu separatoare de sens din beton, dar tranzitează mai multe localități de pe traseul din Ilfov și Giurgiu.

Drumul Expres București-Giurgiu ,,Drumul Siretului” (DEx7) este un proiect cu punctaj foarte bun în  Planul Investiţional în infrastructura de Transport 2020-2030, fiind pe coridor european legătura din sudul Europei către centru și vest spre Nădlac respectiv legătura spre Moldova pe A 7 București-Pașcani-Siret spre Republica Moldova și Ucraina.

,,La cele șapte proiecte transferate prin Ordin al Ministrului Transporturilor s-a adăugat, asta e noutate și proiectul Giurgiu-București. Este un proiect pornit de la zero, îl va lua CNIR-ul și va face studiul de fezabilitate. Drumul București-Giurgiu este în Master Planul General de Transport. Strategic vorbind este foarte important, legătura cu sudul țării și cu ceea ce își doresc grecii, legătura la Salonic” a anunțat Urtoi în cadrul podcastului Asociației civice ,,Hai că se poate”.

Detalii aici: https://economedia.ro/drum-expres-bucuresti-giurgiu-dex7-cnir-noua-companie-de-autostrazi-va-lansa-licitatia-pentru-studiul-de-fezabilitate.html?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR2yG-3QWteaa7ic1lIOBSEQ8_tjiOqNkIsTPP7c3WcfsjFemEMwXXQUiTU_aem_AfPRlWeTkfuW9rD4sGQrDCx2FJF-WxErNlUGnfzmWKcc6WkS2v5LWsNUP73W00J536SO1JC3L9umjMqzACjWBgVA

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER