1 decembrie 2023

Distribuie articolul pe

Facebook

UN NOU CONFLICT LA GIURGIU; PROTAGONIȘTI: ”PROTECȚIA ANIMALELOR” ȘI CONDUCEREA PENITENCIARULUI

Recenta tragedie de la București, în urma căreia o femeie a murit după ce a fost atacată de câini readuce în atenție problema câinilor vagabonzi, adică animale abandonate.

Marți, reprezentanții Protecției Animalelor Giurgiu au postat, pe pagina oficială a instituției, o serie de acuzații la adresa conducerii Penitenciarului Giurgiu, acuzații legate exact de acest subiect: abandonarea câinilor:

Conducerea Penitenciarului Giurgiu a găsit potrivit „să rezolve” problema cu câinii din incinta instituției într-un mod ilegal și imoral.

Au pus deținuții să îi prindă, apoi au încărcat animalele( inclusiv pui) în autospeciala de transport deținuți și i-au deșertat la 2 kilometri distanța, în pădurea Bălanoaia.
Fapta se numește abandon și constituie contravenție! Dar exceptând acest lucru, nu putem să nu fim triști.
Noi facem eforturi incredibile să sterilizăm câinii de pe stradă, să chemăm medic care să îi tranchilizeze cu pușca de la distanță pentru că altfel nu pot fi capturați și se înmulțesc necontrolat pe câmpuri și în păduri apoi vin în oraș, iar oameni de la care avem pretenții găsesc potrivit să facă asta?!
Oare nu era mai uman și mai frumos să fie EXEMPLU pentru alte instituții, să solicite sterilizarea câinilor din incintă, să roage apoi ONG-urile să mai preia din ei, să facă un program educativ cu deținuții, să construiască padocuri, să găsească o preocupare frumoasă pentru acei oameni închiși și să le schimbe starea de spirit?!…
Se pare ca nu! Suntem la mii de ani distanță de orice lucru bun și frumos! Păcat!…
P.S. Va fi făcută plângere la Poliție în acest sens și, cu siguranță, nu au cum să minta toți angajații Penitenciarului. Se știe numarul mașinii, autospecialele circulă numai pe rute consemnate în documente și înțelegem că există fotografii.”

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER