27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

UN NOU TRANSPORT DE DEȘEURI, OPRIT ÎN VAMA GIURGIU

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Giurgiu, au descoperit, în douăansambluri rutiere cantitatea de 28.000 de kilograme de deșeuri din aluminiu, pentru care șoferii nu au putut prezenta documente de transfer în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

În data de 19.04.2021, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, poliţiştii de frontieră au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul pentru douăansambluri rutiere. Șoferii celor două automarfare erau doi cetățeni bulgari, în vârstă de 36, respectiv 60 de ani și transportau deșeuri  din aluminiu.

Existând unele suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor sus-menționate, lucrătorii noștri au solicitat puncte de vedere reprezentanților Comisariatului Județean Giurgiu din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

În urma efectuării verificărilor, s-a constatat faptul că în mijloacele de transport se afla cantitatea de aproximativ 28 de tone deșeuri din aluminiu, încărcătură pentru care documentația de notificare pentru circulația transfrontalieră nu era completă.

În cauză, autoritățile de control au dispus nepermiterea accesului pe teritoriul României pentru cele două ansambluri rutiere.

 

 

Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu

Inspector principal de poliție

 

Roxana POPAZU

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER