29 mai 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

UN SCURTCIRCUIT A CREAT PANICĂ ÎNTR-UN BLOC DIN ORAȘ

Un scurtcircuit, produs la mașina de spălat, a provocat un incendiu într-un apartament, pe str. Argedava din municipiul Giurgiu. Din fericire, proprietara a observat la timp incendiul și a cerut ajutorul pompierilor.
Evenimentul s-a produs astăzi, în jurul prânzului – anunță, vineri, pompierii de la ISU.
Când au ajuns pompierii, ardeau motorul mașinii de spălat și cablul de alimentare.
Incendiul a fost stins în scurt timp, iar apartamentul, situat la etajul IV, a fost aerisit. Nu a fost necesară evacuarea persoanelor care locuiesc pe scara respectivă.
La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu autospeciala pentru intervenție și salvare de la înălțime, două autospeciale de stingere, un echipaj SMURD, o ambulanță SAJ și Poliția.
❗️ATENȚIE❗️
✔️supravegheați aparatele electrice atunci când sunt în funcțiune (mașină de spălat, cuptor electric etc.);
✔️nu lăsaţi aparatele electrice sub tensiune atunci când nu le folosiţi deoarece acestea pot fi oricând surse generatoare de incendiu;
✔️ nu utilizaţi aparate electrice care au conductorii de alimentare uzaţi, deterioraţi sau care nu mai au ştecher;
✔️ nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite. În cazul în care observaţi că priza se mişcă sau că în jurul întrerupătorului există orificii libere, cereţi ajutorul unui specialist pentru schimbarea prizei/întrerupătorului şi pentru izolarea zonei respective;
✔️ nu folosiţi instalaţii electrice improvizate. Fie că este vorba de reparaţia unui aparat electrocasnic, de prelungirea traseului unui cablu sau de repararea unei siguranţe, improvizaţiile reprezintă pot conduce la un incendiu. Orice eroare de prindere sau de izolaţie poate crea un scurtcircuit sau o descărcare de curent.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER