18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

UNDE VOTEZI DUMINICĂ?

Cei care nu ştiu la ce secţie de votare sunt arondaţi pot afla acest detaliu accesând o aplicaţie on-line lansată de Autoritatea Electorală Permanentă: https://www.registrulelectoral.ro/?fbclid=IwAR3CIiAFMjDvHuPZtkBPXTbtUuMg7OQU3EraIhhU1071JIbY0n0esEA-B5Q

Alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European și Referendumul naţional au loc simultan, în data de 26 mai 2019, între orele 7:00 – 21:00.

Atât pentru alegerilor europarlamentare, cât și pentru referendum, alegătorii votează în aceleaşi secţii de votare și în același interval de timp, cu aceleaşi ştampile cu menţiunea «VOTAT», dar pe buletine de vot separate. Prezenţa la vot este consemnată pe liste electorale distincte pentru cele două tipuri de scrutin.

Alegătorii votează la secțiile de votare la care sunt arondați cu domiciliul sau reședința, conform listelor electorale permanente.

Alegătorii arondați la o secție de votare nu își pot exercita dreptul de vot la o altă secție de votare din aceeași unitate administrativ-teritorială. Președintele biroului electoral al secției de votare va îndruma alegătorul să voteze la secția de votare la care este arondat.

Cetățeanul care, în ziua alegerilor, se află într-o altă localitate decât cea în care este înscris în lista electorală poate să își exercite dreptul de vot în localitatea respectivă, la orice secție de votare, urmând a fi înscris într-o listă suplimentară de către președintele biroului electoral al secției de votare, pe baza actului de identitate.

www.realitatea.net

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER