25 februarie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

URMĂRILE FURTUNILOR DE DUMINICĂ NOAPTE ÎN JUDEȚ (VIDEO)

Trei avertizări cod portocaliu de vreme rea au fost emise, în cursul serii și nopții de duminică, pentru mai multe zone din județ, unde a plouat torențial, au fost furtuni, vijelii și căderi de grindină.

Pompierii de la ISU anunță, luni dimineață, primele intervenții pentru înlăturarea efectelor acestor fenomene:

”În urma ploilor abundente ce au căzut în ultimele ore și a vântului puternic, echipajele ISU au fost solicitate să intervină în următoarele situații:

– degajarea a patru copaci căzuți pe cablurile de electricitate și pe mai multe străzi din localitatea Vadu Lat. Au acționat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Roata de Jos;

– degajarea unui copac căzut pe partea carosabilă pe DJ 601, între localitațile Crevedia Mare și Roata de Jos. Au acționat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Roata de Jos.

– degajarea unui copac căzut peste un autoturism, în localitatea Ghimpați. Au intervenit pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Mihăilești.

– degajarea a doi copaci căzuți pe partea carosabilă, în localitatea Ghimpați. Sunt acțiuni în curs de desfășurare;

– degajarea mai multor copaci căzuți pe partea carosabilă, pe șos. Alexandriei spre Vieru. Sunt acțiuni în curs de desfășurare. Intervin pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu și Punctului de Lucru Greaca;

– evacuarea apei de pe strada Gării și din mai multe curți, pe străzile Prunarului, Uzunu, Rozelor, Sloboziei, Ulicioara Vidra, Bradului, Pietrelor și Negru Vodă. Acționează pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu autospeciale de primă intervenție și comandă și motopompe. Aceștia sunt sprijiniți de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Giurgiu și de angajați ai Apa Service.”

În alertă sunt și muncitorii de la Direcția Județeană de Transporturi, instituție ce anunță, la rândul său:

Echipe ale Direcției Județene de Transport, Poliției Ruitiere și ISU Giurgiu au intervenit pe DJ504, între localitățile Giurgiu și Vieru, în vederea degajării copacilor căzuți în urma vijeliei din această dimineață.

Menționăm faptul că niciun drum nu este blocat și se intervine pentru asigurarea condițiilor de siguranță în trafic.”

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER