9 mai 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

VAGON PLIN CU PROPAN DERAIAT PE ȘOSEAUA PORTULUI, REPUS PE ȘINE DUPĂ CIRCA 24 DE ORE

Vagonul cisternă încărcat cu propan deraiat miercuri pe calea ferată din apropierea Şoselei Portului din municipiul Giurgiu, în zona de la intrarea în Zona Liberă, a fost repus pe şine.

„ISU Giurgiu a fost solicitat prin 112 şi în această dimineaţă pentru a asigura zona unde vagonul cisternă încărcat cu propan a ieşit de pe şine. La faţa locului au intervenit un echipaj de la Detaşamentul Giurgiu cu o autospecială de stingere şi un echipaj CBRN, iar echipaje de intervenţie au lucrat pentru repunerea acestuia pe şine. În acest moment vagonul cisternă a fost repus pe şine”, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătoarea de cuvânt a ISU Giurgiu, Nicoleta Beianu.

Echipajele de pompieri şi CBRN au asigurat zona pe timpul intervenţiei şi au efectuat măsurători în cazul scurgerilor de propan, dar nu au fost înregistrate scurgeri. Operaţiunea de repunere pe şine a vagonului efectuată de lucrători de la operatorul privat şi de la CFR Marfă a fost finalizată după câteva ore de intervenţie cu pompe speciale de ridicare a vagoanelor.

Reamintim faptul că un vagon dintr-un convoi feroviar format dintr-o locomotivă şi cinci vagoane tip cisternă, încărcate cu propan, care aparţin unui operator privat din zonă, a ieşit miercuri de pe şine, pe calea ferată din apropierea Zonei Libere Giurgiu.

Echipaje de intervenţie ale operatorului economic şi de la CFR au încercat şi miercuri repunerea vagonului pe şine cu o macara, dar fără succes, acţiunea fiind finalizată joi după ce locomotiva şi celelalte patru vagoane au fost îndepărtate din zonă şi muncitorii au acţionat cu pompe speciale de ridicare a vagoanelor. 

www.agerpres.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER