18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

VAL DE ACCIDENTE RUTIERE ÎN WEEK-END, PE DRUMURILE DIN JUDEȚ

Pompierii giurgiuveni s-au aflat la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenţia imediată la solicitările cetăţenilor şi gestionarea optimă a situaţiilor de urgenţă, produse la nivel local. În ultimele două zile, aceştia au gestionat cinci evenimente rutiere, în urma cărora un tânăr a fost rănit şi a fost transportat, de urgenţă, la spital.

Accidentele s-au produs în următoarele zone:

* Azi-noapte, pe DN 5, pe raza localităţii Daia

Un tânăr, în vârstă de 21 de ani, a fost găsit inconştient după ce autoturismul pe care îl conducea a fost implicat într-un accident rutier. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Giurgiu, cu o autospecială de stingere dotată cu modul de descarcerare, un echipaj SMURD şi o ambulanţă SAJ. Autoturismul a intrat în parapetul metalic care desparte sensurile de mers şi a pătruns pe contrasens, tânărul fiind găsit de pompieri şi de echipajele medicale în stare de inconştienţă. Acesta a fost preluat de ambulanţa SAJ şi transportat, de urgenţă, la spital. Pompierii au asigurat măsurile PSI şi au sablat partea carosabilă, astfel încât circulaţia să se desfăşoare în condiţii de siguranţă.

* Duminică seară, pe DN 5, pe raza localităţii Adunaţii Copăceni

În accident a fost implicat un singur autoturism, care a fost găsit răsturnat în afara părţii carosabile. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Călugăreni şi Gărzii de Intervenţie Colibaşi, cu o autospecială de stingere dotată cu modul de descarcerare şi un echipaj SMURD. Conducătorul auto nu a fost găsit la locul evenimentului. Pompierii au asigurat măsurile PSI.

* Duminică după-amiază, pe DJ 503, în localitatea Bălanu

În eveniment a fost implicat un singur autoturism, în care se aflau trei persoane. Din fericire, acestea nu au fost rănite. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Giurgiu, cu o autospecială de stingere. Aceştia au acţionat pentru înlăturarea pericolului de incendiu prin deconectarea bornelor de la autoturism şi sablarea carosabilului.

* Sâmbătă după-amiază, pe A 1 Bucureşti-Piteşti

Accidentul s-a produs la km 39, fiind implicat un singur autoturism, găsit răsturnat în afara părţii carosabile. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Bolintin Deal, cu o autospecială de stingere şi o ambulanţă SMURD. Conducătorul auto, un tânăr în vârstă de 26 de ani, a fost evaluat medical la locul evenimentului şi nu a dorit să fie transportat la spital. Pompierii au asigurat măsurile PSI.

* Sâmbătă dimineaţă, pe DN5 B, în afara localităţii Vlaşin

În accident a fost implicat un autotren, care transporta motoare auto. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Giurgiu, cu o autospecială de stingere şi un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă. Autotrenul a fost găsit răsturnat, atât pe partea carosabilă, cât şi în afara acesteia. Şoferul a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului, iar pompierii au asigurat măsurile PSI. Traficul s-a desfăşurat pe un fir, alternativ, deoarece capul tractor ocupa parţial sensul de mers către municipiul Giurgiu, situaţia fiind gestionată de echipaje din cadrul IPJ Giurgiu.

Toate aceste cazuri au rămas în atenţia Poliţiei, pentru stabilirea împrejurărilor în care s-au produs.

În continuare, evenimentele înregistrate la nivel local vor fi atent monitorizate de Centrul Operaţional, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieţi.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice ISU Giurgiu

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER