20 aprilie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

VAMA GIURGIU: CONTINUĂ ÎNCERCĂRILE DE TRECERE ILEGALĂ A GRANIȚEI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit, ascunși într-un camion încărcat cu adeziv, doi tineri din Siria, care au încercat să intre ilegal în România, cu scopul de a ajunge în vestul Europei.

 

În data de 18.12.2020, în jurul orei 21.40, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autocamion înmatriculat în România, un cetățean bulgar care transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, adeziv din Turcia pentru o societate comercială din România.

Procedând la verificarea mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au constatat că șnurul asigurator al semiremorcii este secționat și prins cu un colier de fixare, fapt pentru care s-au efectuat verificări suplimentare.

În urma controlului amănunțit, în semiremorcă, au fost descoperite două persoane de sex masculin care nu dețineau documente de identitate.

În cadrul cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni sirieni, în vârstă de 24 și 26 ani, care au declarat faptul că intenţionau să ajungă în vestul Europei, mai exact la rude în Germania.

Polițiștii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, cetăţenii sirieni au fost preluați de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

IPTF GIURGIU

 

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER