13 aprilie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

VAMA GIURGIU – MĂSURI SPECIALE PENTRU MINI-VACANȚA DE 1 MAI

Având în vedere că se apropie minivacanța de 1 Mai, din experiența anilor anteriori, în perioada următoare se estimează o creștere a traficului de persoane și mijloace de transport în punctele de trecere a frontierei.

În acest sens, Inspectoratul Teritorial al Poliíei de Frontieră Giurgiu va dispune toate măsurile aflate în competenţa instituţiei pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control operativ.

Pentru fluidizarea traficului, s-a suplimentat numărul polițiștilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor.

Subliniem faptul că este folosită la maxim infrastructura punctelor de trecere a frontierei, în limita configuraţiei acestora. De asemenea, în funcție de valorile de trafic, în fiecare punct de trecere a frontierei se vor crea fluxuri suplimentare de control, pe sensul de intrare sau ieșire din țară, după caz.

De asemenea, au fost contactate autoritățile statelor vecine și în cadrul protocoalelor bilaterale,  au fost stabilite masuri comune astfel încât controlul de frontieră să se desfășoare cu operativitate.

 

Totodată, pentru a fi evitate aglomeraţiile cauzate de un număr mare de autovehicule care se prezintă la controlul de frontieră într-un timp foarte scurt, în proximitatea punctelor de trecere a graniţei, poliţiştii de frontieră împreună cu poliţia rutieră vor informa conducătorii auto despre posibilităţile de utilizare a unor puncte alternative de trecere a frontierei.

 

În acelaşi timp, au fost dispuse măsurile necesare pentru o supraveghere sporită a frontierei de stat, respectiv prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale şi a contrabandei cu bunuri de larg consum, în punctele de trecere a frontierei şi în zona de competenţă.

Statistica anului trecut la frontieră

Anul trecut, în perioada minivacanței de 1 Mai, 28.04.2017 – 01.05.2017, au trecut frontiera peste 63.200 de persoane, din care aproximativ 55.200 cetăţeni UE şi 8.000 cetățeni non UE şi peste 23.400 mijloace de transport.

Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost P.T.F. Giurgiu și P.T.F. Calafat, traficul pe persoane și mijloace de transport prezentându-se astfel:

P.T.F. Giurgiu: – 49.000 persoane

                            – 14.900 mijloace de transport;

 

P.T.F. Calafat: – 12.500 persoane

                            – 7.700 mijloace de transport;

Recomandări:

Pentru evitarea aglomerărilor, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

Menționăm că, la frontiera româno-bulgară aflată în competența Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, sunt 5 puncte de trecere ale frontierei, două cu specific rutier-feroviar şi trei cu specific portuar:

  • pe raza jud. Giurgiu: T.F. Giurgiu – Russe – rutier-feroviar -portuar
  • pe raza jud. Teleorman: T.F. Zimnicea – Șvitșov – portuar

P.T.F. Turnu Măgurele – Nicopole – portuar

  • pe raza jud. Dolj: T.F. Calafat – Vidin- rutier – feroviar

P.T.F. Bechet – Oreahovo-bac;

Participanții la traficul transfrontalier au la dispoziție aplicaţia Trafic On-line, dezvoltată de Poliţia de Frontieră Română, ce poate fi accesată pe pagina de internet  www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.

Poliţia de Frontieră a pus la dispoziţia participanţilor la traficul transfrontalier numărul de telefon 021.9590  unde pot semnala diferite aspecte despre modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, sesizările fiind preluate de către poliţiştii de frontieră care vor acţiona în consecinţă, legal, de la caz la caz.

 

  Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu

   Comisar șef de poliţie Dănuț Cazacu

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER