8 septembrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

VÂNZĂTORII DE STRUGURI, DAR ȘI AGENȚI ECONOMICI DIN ORAȘ – AMENDAȚI DE INSPECTORII ANPC

În ultima perioadă, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Giurgiu a realizat o serie de acțiuni de control, pentru a verifica modul în care este respectată legislația în vigoare, în domeniul protecției consumatorilor , la diverși operatori economici și ca urmare a unor mesaje transmise  în mediul online de la consumatorii giurgiuveni .

Astfel, la 6 operatori economici din municipiul Giurgiu, au fost constatate abateri grave de la legislația privind protecția consumatorilor. Operatorii controlați au fost:

  • HEXINGER HEXI SRL /Giurgiu – fast food, în proximitatea Liceului Tudor Vianu  
  • FELY CAKE SRL / Giurgiu – laborator de cofetărie
  • Vânzători de struguri de masa din jud. Vrancea : ROMANESCU IONUȚ,OPREA BOGDĂNEL CRISTOFOR, DUIA IULIAN CRISTINEL ,I.I ARGEȘEANU CRISTINEL  

Pentru neregulile constatate, comisarii CJPC Giurgiu au aplicat sancțiuni și măsuri complementare, astfel:

  • 6 amenzi contravenționale, în valoare totală de 9000 lei
  • 1 avertisment
  • oprirea definitivă de la comercializare a produselor neconforme  în valoare de aproximativ 1234 lei.
  • 2 măsuri de oprire temporară a prestării serviciului până la remedierea deficiențelor pentru unitatea fast food și laboratorul de cofetărie

 

Neregulile constatate în timpul controalelor, au fost :

-condiții necorespunzătoare în laboratorul de cofetărie : paviment neigienizat, materii prime depozitate la temperatura mediului ambiant peste+250C,utilizarea ustensilelor degradate și necorespunzătoare ( vase din plastic, linguri din lemn, cuțite cu nituri ) , cuptoare și tăvi pentru coacere neigienizate cu arsuri de produs,spații frigorifice ruginite și neigienizate .

–  în spațiul destinat prepărării produselor de fast food existau insecte vii ( muște ) , depozitarea  produselor de curățenie,coșuri de gunoi fără capac,vitrine frigorifice neigienizate, paviment neigienizat, grafice de temperaturi necompletate , produse finite ( sandwich-uri ) depozitate la temperature mediului ambiant .

– utilizarea în tranzacțiile comerciale a mijloacelor de măsurare neverificate din punct de vedere metrologic ( vânzătorii de struguri ) .

Acțiunile de control  la comercianții de struguri din jud. Vrancea au fost efectuate în colaborare cu reprezentanții IPJ Giurgiu- serviciul de ordine publică ca urmarea unei sesizării înregistrate la serviciul 112.

 

      

 

COMISAR ȘEF ADJUNCT,

IONUȚ ILIE VOEVOZEANU

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER