27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

VERIFICĂRI AMĂNUNȚITE ALE TRANSPORTURILOR DE ANIMALE ÎN VAMA GIURGIU

O echipă de medici veterinari acţionează zilnic în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Giurgiu-Ruse şi verifică transporturile de animale vii, pentru a preveni răspândirea pestei porcine africane (PPA), conform directorului Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Giurgiu, Liviu Florescu.

„Una dintre măsurile necesare a fi aplicate în contextul evoluţiei Pestei Porcine Africane (PPA) în România şi în proximitatea teritoriului naţional este aceea de verificare la frontieră, în vederea prevenirii introducerii în România a unor produse de origine animală prin care se poate transmite virusul PPA. Astfel, la nivelul DSV Giurgiu am întocmit un grafic prin care am stabilit că pe fiecare săptămână acţionează câte o echipă de medici veterinari în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu Ruse. Medicii au rolul de a verifica transporturile de animale vii în vederea prevenirii introducerii în România a PPA”, a declarat luni, pentru AGERPRES, şeful DSV Giurgiu, Liviu Florescu.

Conform acestuia, săptămânal sunt înregistrate în medie opt transporturi de animale vii la PTF Giurgiu, dar nu au existat, până în prezent transporturi de porcine cu nereguli sau fără documente de însoţire.

www.agerpres.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER