16 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

VEŞTI BUNE DIN NORDUL JUDEŢULUI: AU ÎNCEPUT LUCRĂRILE LA DJ 601

Anunţul este făcut de Primăria Bolintin, pe siteul propriu, unde sunt detaliate toate lucrările:

„Începând cu data de 12 aprilie 2017 au fost demarate lucrările de construire la obiectivul de investiții „Reabilitare DJ 601 Bolintin Deal – Bolintin-Vale – Malu Spart, Km 9+500 ÷ 12+500, Km 13+000 ÷ 21+000, L=11,00 Km”.

Investitorul este Consiliul Județean Giurgiu. Prin licitație publică, în anul 2012 au fost stabiliți proiectantul, S.C. Consitrans S.R.L., si executantul, S.C. Construct Romstrade Consitrans S.R.L.

Contractul de execuție a lucrărilor, a fost semnat în anul 2012, dar lucrările nu au început până acum, deoarece vechea conducere a Consiliului Județean Giurgiu nu a emis ordinul de începere a lucrărilor. De data aceasta însa, ordinul de începere a fost emis a doua zi după aprobarea bugetului de către Consiliul Județean Giurgiu. Multumim noii conduceri a Consiliului Județean Giurgiu, în special domnului președinte Marian Mina, care a înțeles foarte bine necesitatea ca investiția aceasta să înceapă de îndată și a luat măsuri în acest sens, considerând prioritară reabilitarea DJ 601.
Fondurile din care se realizează investiția, sunt puse la dispoziție de Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Valoarea totală a lucrărilor, cu TVA 19% inclus, este de 13.802.443,71 lei.
Soluția tehnică adoptată prin proiectul tehnic pentru modernizarea și rebilitarea tehnică a DJ 601 (principalele categorii de lucrări), este următoarea:
– reparații la structura existentă, unde sunt gropi superficiale;
– refacerea completă a sistemului rutier în zonele cu deteriorări profunde;
– după reparații și refaceri ale sistemului rutier, se vor așterne un strat de legatura din binder (cu grosimea
de 5 cm) și un strat de uzura din beton asfaltic (cu grosimea de 4 cm);
– realizarea de șanțuri din pamant și rigole betonate, pentru colectarea și dirijarea apelor pluviale.
La solicitarea Primăriei Orașului Bolintin-Vale, adresată Consiliului Județean Giurgiu, se studiază posibilitatea schimbării soluției privind sistemul de colectare și dirijare a apelor pluviale, în intravilanul orașului, prin construirea unor rigole carosabile (șanțuri betonate acoperite cu dale carosabile), în locul șanțurilor din pamant. Acest lucru va fi posibil în limita constrangerilor legale, rigolele carosabile putând fi construite doar pe o porțiune din lungimea drumului, restul urmând a face obiectul altui proiect.
Pentru rezolvarea problemelor privind circulația autovehiculelor în intersecțiile importante, Primaria Orașului Bolintin-Vale și Consiliul Județean Giurgiu, în asociere, fac demersuri pentru realizarea de sensuri giratorii, acolo unde există spațiul necesar construirii acestora. Astfel, se va renunța la lucrările de modernizare ale DJ 601 în intersecțiile respective și se vor întocmi documentații noi pentru realizarea sensurilor giratorii. Intersecțiile vizate în acest sens, sunt: DJ 601 cu str. Republicii (în zona târgului), DJ 601 cu str. Poenari și DJ 401A, DJ 601 cu str. Republicii în proximitatea zonei comerciale centrale, DJ 601 cu DJ 412 A și 412 D la intrare în Malu Spart.
Lungimea totală a tronsonului de drum județean ce va fi supus modernizării și reabilitării, este de 11,00 Km, dintre care aproximativ 8,40 Km sunt in interiorul UAT Bolintin-Vale și 2,60 Km sunt în interiorul UAT Bolintin Deal.
Din traseul DJ 601, în orasul Bolintin-Vale, nu vor fi supuse modernizarii urmatoarele tronsoane: 500 m de la podul peste râul Sabar către comuna Bolintin Deal, podul peste râul Sabar, podul peste râul Argeș și 1,70 Km de la limita cu UAT Crevedia Mare către Malu Spart.
Primăria Orașului Bolintin-Vale”

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER