27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

VINE „SEZONUL GRIPEI”. DSP – NEPREGĂTITĂ!

La nivel judeţului Giurgiu este necesară cantitatea de aproximativ 9.000 de doze de vaccin antigripal, potrivit evidenţelor întocmite de medicii de familie, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică , Magdalena Mărcuţ.

„Anul trecut, Ministerul Sănătăţii a alocat peste 3.000 de doze de vaccin antigripal pentru judeţul Giurgiu. În acest an ne-au solicitat o raportare care să fie întocmită în baza listelor făcute de medicii de familie. Astfel, în urma cumulării datelor oferite de medicii de familie a reieşit faptul că în judeţul Giurgiu este necesară cantitatea de 8.900 de doze de vaccin antigripal”, a spus Magdalena Mărcuţ.

Ea a menţionat că de aceste vaccinuri vor beneficia „bolnavii cronici cu vârste cuprinse între 6 luni şi 64 de ani, personalul medical, persoanele adulte şi copiii rezidenţi în cadrul instituţiilor de ocrotire, precum şi toate persoanele cu vârsta peste 65 de ani”.

„Până la această dată nu am primit nicio doză de vaccin antigripal, dar aşteptăm pentru că suntem abia la începutul perioadei în care pot apărea cazuri de gripă”, a completat Magdalena Mărcuţ.

Anul trecut, în judeţul Giurgiu au fost înregistrate cinci cazuri de gripă.

www.agerpres.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER