27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

VINE VARA, ÎNCEP INCENDIILE DE VEGETAȚIE…

Pompierii giurgiuveni au fost prezenţi la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenţia imediată la solicitările cetăţenilor şi gestionarea optimă a situaţiilor de urgenţă, produse la nivel local.

Misiunile acestora au vizat, în principal:

stingerea a două incendii de vegetaţie uscată, anvelope şi gunoi menajer

– duminică, în jurul prânzului, în localitatea Milcovăţu: au ars anevelope auto şi vegetaţie uscată, pe o suprafaţă de aproximativ 50 mp;

– duminică după-amiază, în localitatea Clejani: au ars vegetaţie uscată şi gunoi menajer, pe o suprafaţă de aproximativ 5.000 mp.

Au acţionat prompierii din cadrul Gărzilor de Intervenţie Mihăileşti şi Roata de Jos, cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă.

Cauza probabilă de producere a incendiilor a fost focul deschis în spaţii deschise.

– asigurarea măsurilor PSI în urma unui eveniment rutier, produs în localitatea Ciorogârla

Accidentul a avut loc în această dimineaţă. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Bolintin Deal, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă. În eveniment a fost implicat un singur autoturism, fiind înregistrate doar pagube materiale.

Pompierii au asigurat măsurile PSI şi au curăţat partea carosabilă astfel încât circulaţia să se desfăşoare în condiţii de siguranţă.

– acordarea asistenţei medicale de către echipajele SMURD în 21 de situaţii.

Evenimentele înregistrate la nivel local vor fi atent monitorizate de Centrul Operaţional, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieţi.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice ISU Giurgiu

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER